כיתה ז, נושא מרכזי: ספר בראשית - ראשית האנושות וראשית עם ישראל
יחידה זו פותחת את הלימוד של חומש בראשית וכוללת שיעור פתיחה לחומש בראשית ושלושה שיעורים לפרקים א' ו-ד'. בשיעור הפתיחה לחומש נעמוד על המאפיינים המרכזיים של חומש בראשית. בפרקים א' ו-ד' מוצבות אבני היסוד של האמונה שלנו: האמונה בה', בורא העולם וריבונו, האמונה בהשגחת ה' על העולם, האחריות המוטלת על האדם לשמור על הבריאה והבחירה החופשית של האדם.
אבני יסוד אלו מבוססות על סיפור הבריאה ובפרט על תיאור בריאת האדם כמו גם על סיפור קין והבל. מאחר שבכוונתנו ליצור תמונה כוללת על פרקי בראשית אנו חייבים לצמצם את מספר הפרקים הנלמדים ולכן לא נלמד את פרקים ב'-ג' בכיתה. בסוף היחידה מוצעות שתי משימות לסיכום ולהערכה של הנלמד ביחידה
תנ"ך - חמ"ד | חטיבת ביניים
יחידות הוראה


כיתה ז, נושא מרכזי: ספר בראשית - ראשית האנושות וראשית עם ישראל
פרקים ו'-ח' מתארים הרס של העולם שהוא תוצאה של קלקול גדול שאליו ירדה האנושות. בהוראת הפרקים נבחן את הקלקול ואת ממדי ההרס, ובתוכם את התיקון מחדש. נפתח בהכרת דור המבול בפרק ו', לצד דמותו של נח. בפרקים ז'-ח' נבנה לוח זמנים של המבול עצמו. תחילה נתאר את תהליך ההרס ואחר כך את התגלות האדמה במעין "בריאה מחודשת". בפרק ט' נשווה את הבריאה המחודשת לבריאת העולם, ונשאל מה נדרש כדי שהעולם לא ישקע שוב לתהומות שלפני המבול

כיתה ז, נושא מרכזי: ספר בראשית - ראשית האנושות וראשית עם ישראל
ביחידה זו הכוללת את פרקים י"ב-י"ד נפגוש את אברהם אבי האומה. נלמד על המסע של משפחת אברהם מאור כשדים לחרן ומחרן לכנען. נעמוד על משמעותו המכוננת של הציווי "לך לך" לבניית עם ישראל ונלמד על הדרך שבה מתנהל אברהם עם בני משפחתו בפרקים י'-י"ד.
אנו עומדים בפתח פרקי אברהם ושרה, הראשונים שבונים את האומה.
מה התורה תלמד אותנו בפרקים הראשונים על אברהם ושרה? במה היא תתמקד?
איזה מסר היא רוצה ללמד אותנו דרך התיאורים הללו?

כיתה ט, נושא מרכזי: חומש ויקרא
יחידה זו חותמת את חלקו הראשון של חומש ויקרא המתמקד במשכן ובעבודתו. נלמד את פרקים ח-י ואת פרק טז שבהם התורה מתארת שני שיאים בעבודת המשכן:
האחד – ימי המילואים (שבעת ימי ההכנה ויום חנוכת המשכן) שבהם אירע סיפור מותם של בני אהרן ובשיאם ירדה אש מן השמיים המסמלת את היענות הקב"ה להשראת שכינתו במשכן.
האחר – כניסתו של הכוהן הגדול אל קודש הקודשים בכל שנה ביום הכיפורים שהיא נקודת שיא במפגש של מעגלי הקדושה (אדם – כוהן גדול, זמן – יום הכיפורים, מקום – קודש הקודשים).

כיתה ט, נושא מרכזי: תורה - ויקרא
לפני עשיית מצוות עשה אנו מברכים: "אֲשֶׁר קִדְשָנוּ בְּמִצְווֹתָיו וְצִוָּנוּ..." – מה הקשר בין עשיית המצוות לבין מושג הקדושה? האם עשיית מצוות הופכת את האדם לקדוש?
יחידה זו היא יחידת המשך ליחידה הקודמת שעסקה במושגי יסוד הקשורים לקדושת האדם. ביחידה זו נעמיק בהבנתן של חלק מהמצוות המובאות בפרק י"ט מתוך התמקדות בשאלות: מה הקשר בין המצוות הללו לבין מושג הקדושה? איך המצוות משפיעות על מעשינו ומקדשות אותנו?
המצוות שיילמדו נבחרו על פי התחומים שאפשר לשייך אותן. נעסוק במצוות הממוקדות ברגשות כלפי האחר, באיסור לפגוע בזולת וברכושו ובדוגמה אחת מן המצוות שבין אדם למקום המובאות בפרק י"ט – מצוות כלאיים