דלג אל

אוריינות מדעית ופעילויות להוראה אוריינית

חזרה

אוריינות מדעית ואסטרטגיות חשיבה

אוריינות מדעית ואסטרטגיות חשיבה

"ידע אינו מלמד את האדם להיות חכם", הרקליטוס איש אפסוס

אנו חיים בעידן של מידע רב ומגוון המשתנה ומתחדש בתדירות גבוהה בין השאר בתחומי התרבות, הכלכלה המדע והטכנולוגיה.
מה מאפיין עידן זה?
1. קצב השינויים!
2. קצב יצירת מידע וקצב נגישות למידע
3. קצב מיזוג מידע
4. קצב ההקשבה של התלמידים
5. קצב יצירת תחומי עיסוק חדשים
6. קצב המעברים מתחום מקצועי אחד לאחר
7. כל תחום עיסוק מצריך יכולות חשיבה עצמאיות.

ההצלחה בבית הספר בעבודה ובחיים תלויה ברכישה ובביצוע של תפקודים קוגניטיביים כגון זכירה, השוואה, מיון, הסקת מסקנות, הכללה, הערכה, ביצוע ניסויים וניתוח.

מדיניות דמות הבוגר והבוגרת של משרד החינוך מעדכנת ומגדירה את מטרות הלמידה במערכת החינוך. משבר הקורונה הציף והבליט את העובדה שכדי להצליח לקיים תהליכי למידה הלומדים זקוקים למנעד של מיומנויות רגשיות חברתיות כמו גם לאוריינות דיגיטלית ולאוריינות מידע. המשלבות יכולות למידה עצמאית ושיתופית. מדיניות זו מוצגת באתר אגף מדעים במדור אוריינות מדעית.

חומרים למורה

הוראה אוריינית

משימות אורייניות בעברית ובערבית

פעילויות מתוקשבות באוריינות מדעית

המשימות האורייניות המתוקשבות נועדו לתרגול של ידע ומיומנויות בגישה מעשית בסביבה ממוחשבת. המשימות מזמנות התנסות בכישורי חיים ויכולת לפתור בעיות מורכבות המצריכות שילוב בין תחומים שונים

אולי תתעניינו גם ב...

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.