דלג אל

הצהרת נגישות

אוכלוסיית ישראל

אוכלוסיית ישראל

מספר התושבים בישראל

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ב-31 בדצמבר 2021 אוכלוסיית ישראל נאמדת בכ-9.449 מיליון תושבים. 6.982 מיליון הם יהודים ( 73.9% מכלל האוכלוסייה), 1.995 מיליון ערבים (21.1% ) ו- 472 אלף – אחרים (5%). במהלך שנת 2021 גדלה אוכלוסיית ישראל ב-1.7%. 83% - מהגידול נבע מריבוי טבעי, ו17% - ממאזן ההגירה הבין-לאומי. במהלך השנה נולדו כ-184 אלף תינוקות (73.8% לאמהות יהודיות, 23.4% לערביות ו-2.8% לאחרות). תוחלת החיים הממוצעת בישראל נכון לשנת 2020 היא כ- 83 שנה. במהלך 2021 נכנסו לישראל כ-25 אלף עולים חדשים ועוד כ 9 אלף מהגרים אחרים. המדינות העיקריות שמהן הגיעו העולים היו: רוסיה (30%), צרפת (14.6%), ארה"ב (13.9%) ואוקראינה .(12.4%) האוכלוסייה צפויה להגיע ל-10 מיליון תושבים בסוף שנת 2024, ל-15 מיליון תושבים בסוף 2048 ול-20 מיליון תושבים בסוף 2065. עם קום המדינה חיו בישראל כ-806,000 תושבים. כ-75% מהאוכלוסייה היהודית בישראל היא ילידת ישראל, צברית. בקום המדינה היה שיעורה באוכלוסייה 35% בלבד בשנת 1948 רק עיר אחת בישראל הגיעה ליותר מ-100 אלף תושבים: תל אביב. כיום ארבע עשרה ערים מונות יותר מ-100 אלף תושבים, מתוכן שמונה ערים שבהן יותר מ-200 אלף תושבים: ירושלים, תל אביב, חיפה, ראשון לציון, פתח תקווה, אשדוד, נתניה ובאר שבע.

צפיפות האוכלוסייה ותפרוסתה

ישראל היא בין המדינות הצפופות בעולם, היא גם המדינה בעלת קצב גידול האוכלוסין המהיר ביותר מבין המדינות המפותחות, עד 2040 צפויה ישראל להפוך למדינה הצפופה ביותר ב- OECD צפיפות האוכלוסייה ותפרוסת האוכלוסייה ברחבי המדינה אינן אחידות. כשליש מהאוכלוסייה מתגוררת במטרופולין גוש דן, המהווה רק 6.9% משטחה. ריכוזי אוכלוסייה קטנים יותר נמצאים בצפון הארץ ואילו דרום הארץ דל אוכלוסייה.

מיעוטים בישראל

המיעוט הערבי הוא המיעוט הגדול בישראל ומהווה כ-20 אחוזים מהאוכלוסייה. רובם המכריע של ערביי ישראל הם מוסלמים סונים ומיעוטם נוצרים. רוב בני המיעוט הערבי חיים בערים ובכפרים נפרדים והשאר חיים בסביבות מעורבות כמו חיפה, עכו, וירושלים. הדרוזים בישראל מהווים את המיעוט האתני השני בגודלו בישראל עם כ-1.7% מהאוכלוסייה. מרכזי היישובים הדרוזים בישראל נמצאים בכרמל, בגליל וברמת הגולן. מרכזי המיעוט הצ'רקסי הם הכפרים ריחאניה וכפר כמא בגליל.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

קשרי גומלין טבע - אדם כגורם בעיצוב המרחב במזרח התיכון
הפעילות האנושית במזרח התיכון (חקלאות, התיישבות, תעשייה, מסחר, תיירות) מושפעת מהגאוגרפיה הפיזית של האזור: טופוגרפיה, נוף, אקלים, קרקע פורייה ומקורות מים
הגירה
הגירה פירושה: תנועה של אוכלוסייה העוברת ומשנה את מקום המגורים שלה ממקום למקום בתוך מדינות או ביניהן לפרק זמן קצוב (לפחות שנה) או לצמיתות. ההגירה הינה ממאפיינ...
תחבורה יבשתית בישראל
מצב התחבורה בישראל קשה בעיקר במטרופולינים הגדולים: תל אביב, ירושלים וחיפה. אלו מאופיינים בפקקי תנועה גדולים, במחסור במגרשי חניה, בהיעדר תחבורה ציבורית יעילה,...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.