דלג אל

הצהרת נגישות

ענפי כלכלה בישראל

ענפי כלכלה בישראל

תעשייה - עובדי התעשייה מייצרים את המוצרים שאנו משתמשים בהם.

מפעלי התעשייה נחלקים ל-2 סוגים עיקריים:
א. תעשייה מסורְתית - המפעלים שבהם משתמשים בכמויות גדולות של חומרי גלם. במפעילם אלו ישנו בדרך כלל פּס ייצוּר שבאמצעותו מייצרים כמויות גדולות של המוצר. בעבר, תהליכי הייצור במפעלי התעשייה המסורתית היו פשוטים. לדוגמה: תעשיות הבגדים, המזון, הרהיטים ועוד.
ב. תעשייה עתירת ידע (תעשיית היי-טק) - ענפי תעשייה בהם מייצרים מכשירי אלקטרוניקה, תוֹכנוֹת, מכשוּר רפואי משוכלל, שְׁבבים למחשבים, ועוד. העובדים בענפים אלו הם בעלי השכלה גבוהה וחלקם עוסקים במחקר ופיתוח. הזיהום הסביבתי שנגרם מתעשייה זו הוא על פי רוב קטן מזה שנגרם מהתעשייה המסורתית.


מסחר - ענפים שעיסוקם בקנייה ובמכירה של סחורות. כמות המוצרים הנסחרים גדלה עם הזמן וגם מגוון המוצרים גדל במהירות מסחררת. הפעילות המסחרית במרכז המדינה היא בהיקף גדול יותר מזה של הפעילות המסחרית באזורי הפריפריה. רוב הערים הגדולות של ישראל נמצאות באזור המרכז ולכן מספר הצרכנים גדול יותר באזור המרכז מאשר ביתר אזורי הארץ.

 

חקלאות - החקלאים מגדלים מטעים, גידולי שדה ובעלי חיים המשמשים בעיקר לייצור מזון. בתחום החקלאות נכללים ענפים רבים, דוגמת: פרחים, דייג, לולים, הדרים, בקר ועוד. החקלאות היא ערך חשוב שכן היא מחברת את האדם אל האדמה ומעניקה לו תחושת שייכות למולדת. לחקלאות גם תפקיד חשוב בשמירה על השטחים הפתוחים בישראל.

 

שירותים - העובדים בענף זה לא מייצרים מוצרים אלא מספקים שירותים שונים ומגוונים לאחרים, לדוגמה: שירותי חינוך, רפואה, שירותי בנק, שירותים עסקיים, שירותים בטחוניים, שירותים עירוניים ועוד.


תיירות - העובדים בענף זה נותנים שירותים שונים לתיירים ולמטיילים. העובדים בענף זה הם סוכני נסיעות, נהגי אוטובוסים, מדריכי טיולים, עובדי מסעדות ובתי מלון ועוד. בישראל מגוון של אתרי תיירות, נופים ואקלים נוח רוב ימות השנה המהווים מוקד משיכה של תיירים.


תחבורה - העובדים בענף זה מקימים, מתחזקים ומפעילים אמצעי תחבורה ונתיבי תחבורה. עם עובדים אלו נמנים יורדי ים, טייסים, נהגים, מהנדסים ועוד. מערכת תחבורה טובה היא תנאי לפיתוח כלכלי של מדינה. מערכת התחבורה כוללת את נמלי התעופה ונמלי הים, תשתיות תחבורה יבשתיות (כמו מסילות ברזל, כבישים ומחלפים) ומגוון כלי תחבורה. למרות התפתחותה של התחבורה בישראל היא עדיין לא מצליחה לתת מענה לעומס בכבישים ההולך וגדל עקב כי הצטרפותן של מאות אלפי מכוניות חדשות בשנה לכבישי הארץ. לעומסי התנועה השלכות שליליות דוגמת בזבוז זמן יקר בפקקי תנועה, זיהום אוויר.

 

 

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

מי מכיר את הים התיכון ?
הים התיכון שימש בעבר עורק תחבורה ראשי וכיום הוא יעד תיירותי. מֵי הים ויבול הדגה שונים מאזור לאזור לאורך חופיו, וניכרת בו פעילות סֶיְסְמִית וגעשית. האקלים הים...
מבנה הנוף בישראל
מדינת ישראל שוכנת בין קווי הרוחב '29.5-'33.5 בחצי הכדור הצפוני, לחופו של ים התיכון ובאזור מפגש בין 3 יבשות – אסיה, אפריקה ואירופה. מצפון היא גובלת עם לבנון; ...
זיהום הים התיכון וחופיו
הים התיכון הוא ים בין-יבשתי הנמצא בין היבשות אסיה, אפריקה ואירופה. הים מחובר לאוקיינוס האטלנטי במערב, לים השחור במזרח ולים סוף באמצעות תעלת סואץ בדרום מזרח. ...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.