דלג אל

הצהרת נגישות

הצהרת בלפור

הצהרת בלפור

ב-2 בנובמבר 1917 (י"ז בחשוון תרע"ח) נחתם בידי שר החוץ הבריטי, הלורד ארתור ג'יימס בלפור מסמך ועיקרו הכרזה לפיה בריטניה תתמוך בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. 

ההכרזה שזכתה לכינוי 'הצהרת בלפור' היתה תוצאה של פעילות דיפלומטית ענפה בראשותו של חיים וייצמן ושל נסיבות היסטוריות מיוחדות. מלחמת העולם הראשונה שינתה את פני העולם המדיני ואפשרה הקמתן של מדינות ללאומים רבים על חשבון השושלות המלכותיות ברחבי אירופה והמזרח התיכון. עם זאת, יישומה של ההצהרה נתקל בקשיים רבים, שכן בפועל בריטניה החלה לסגת בהדרגה מהצהרתה זו נוכח מפת האינטרסים הסבוכה במזרח התיכון. למרות זאת, הצהרת בלפור היתה הישג מדיני גדול והיוותה צעד ממשי ראשון להשבת העצמאות היהודית לאחר חורבן בית המקדש השני.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

ליל הבדולח
בליל הבדולח בפעם הראשונה ארגן המשטר הנאצי פעילות אלימה ורצח בהיקפים נרחבים. תשעים ואחד יהודים נרצחו, מאות בתי כנסת הועלו באש, בתי מגורים וחנויות נבזזו.
השמדת היהודים
השמדת היהודים הייתה שיאם של גילויי האנטישמיות הנאצית וגם המסקנה של האידאולוגיה הגזענית. במחנות ההשמדה וברציחות המוניות יישמו הנאצים באכזריות ובשיטתיות את האי...
אנטישמיות
לאורך כל תקופת גלותם במדינות נוצריות ואסלמיות נתפסו היהודים ככופרים, כזרים. שנאת יהודים היא תופעה שהייתה קיימת משחר ההיסטוריה, ואולם במאה ה-19 שנאת ישראל נעש...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.