דלג אל

לאומיות

לאומיות

בראשית המאה ה-18 בסוף המאה ה-19 החלה מתפתחת בעולם תופעה חברתית חדשה אשר הביאה עמים רבים לשאיפה להקים משטרים חדשים שבהם הריבונות תהיה בידי העם או בידי אנשים שנתפסו כמייצגי העם. תופעה זו, אשר זכתה לכינוי לאומיות, הייתה לאחת התופעות המשפיעות בהיסטוריה של העת החדשה.

הלאומיות היא תודעה פוליטית, המוחזקת על ידי קבוצת בני אדם, שחבריה חשים זיקה (שייכות) אלה לאלה. חברי הקבוצה שואפים לקדם את ענייניהם המשותפים באמצעות מסגרת פוליטית משותפת, בעלת סממנים ריבוניים, שתונהג על ידי אנשים הנתפסים כנציגי הקבוצה. שיא השאיפות הפוליטיות של חברי קבוצות לאום הוא לחיות במסגרת של מדינה ריבונית (עצמאית) שהשליטה בה תהיה בידיהם.

מאפיינים רבים קושרים ומלכדים בני אדם השייכים לאותו לאום: שפה, מנהגים ומסורות, עבר משותף, מוצא משותף, סמלים, זיקה למולדת, השאיפה של בני הלאום לחיות במדינה עצמאית משלהם.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

תנועת המרי העברי
הקמת תנועת המרי העברי – גורמים, דרכי פעולה, דוגמה לאחד מהמבצעים, נסיבות פירוקה.
העליות הראשונות - גורמים וקשיים
העלייה לארץ ישראל עד מלחמת העולם הראשונה
הצהרת בלפור
הצהרת בלפור: תוכן ההצהרה, הקשיים שנבעו מנוסח ההצהרה, האינטרסים של בריטניה במתן ההצהרה, כיצד קיבלו אותה הציונים, היהודים המשתלבים והערבים
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.