דלג אל

הצהרת נגישות

אומנות האסלאם

אומנות האסלאם

המונח אומנות מוסלמית מתייחס בדרך כלל לאומנות הפלסטית, לאדריכלות ולקליגרפיה כפי שהתפתחו ונפוצו באימפריה המוסלמית ובמדינות שהתפצלו ממנה, מהקמתה במאה ה-7 לספירה הנוצרית ועד התפוררות האימפריה העות'מאנית בתחילת המאה ה-20. באסלאם התפתחו העיטור הארכיטקטוני והאורנמנטיקה הדקורטיבית במבנים ובספרים, על כלים ועל בדים. האומנות הפיגורטיבית כללה ציור של הנביאים המוסלמים, קדושים ודמויות אדם, בעלי חיים ומיניאטורות סיפוריות. בתוכנית הלימודים לתיכון יש ללמד נוסף על אומנות האסלאם גם אומנות ערבית עכשווית מארצות המזרח התיכון וגם אומנות פלסטינית.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

סיור וירטואלי בתערוכה "מסיגות גבול"

סיור וירטואלי בתערוכה "מסיגות גבול"

בתערוכה מוצגות עבודותיהן של 15 אומניות פלסטיניות ויהודיות-דתיות המשקפות התרסה, זעם, תחושות מחנק, כמיהה לשחרור ורצון לפרוץ את גבולות תפקידי המגדר המסורתיים. הן מבטאות מתח בלתי נסבל בין המרחב הדיגיטלי-גלובלי שבזכותו הן נחשפות למתרחש בעולמות אחרים לבין התחזקות מגמות הדיכוי כלפי נשים בחברות שבהן הן חיות. עם זאת, האומניות בתערוכה בוחרות לחיות בקהילותיהן וליצור במרחב של חירות אישית ומודעות ביקורתית. אוצרת: ד"ר סיגל ברקאי, מוזיאון האסלאם, ירושלים

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

הרנסנס
אומנות הרנסנס באירופה ולידתה מחדש של האומנות הקלאסית
שפת האומנות
הבנת האומנות בזיקה לאומנות מודרנית, פוסט מודרנית ועכשווית
אומן-יצירה-חברה
לימוד היחסים בין יצירות אומנות לבין המרחבים החברתיים שבהם הן מתקיימות
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.