דלג אל

שנה את הדמות!

שנה את הדמות!

הרעיון שלי

זה שלושים שנה שזהבה הירט עוסקת במגוון תפקידים בתחום ההוראה. היא החלה בתפקיד מורה בבית הספר הרצל בבת ים ואחר כך הייתה רכזת שכבה בבית הספר התיכון צימטבאום בערד. זהבה בעלת תואר שני בתכנון לימודים, מאמנת מגשרת ומלווה פרויקטים ותהליכי שינוי בבתי ספר. בספרה "מותר לדבר בשיעור" כחמישים סדנאות שנועדו לפיתוח צוות ההוראה והניהול ולטיפוח מסוגלות אישית.

זהבה מאמינה ששונות היא משאב, שהקשבה בונה אמון וששיתוף פעולה הוא תנאי להשגת המטרה. אלו אבני הדרך שהנחו אותה בעבודתה עם תלמידיה.

היה היה פעם לפני שנים רבות...

באגדות הילדים יש בדרך כלל דמויות טובות ודמויות רעות. כדי לאתגר את תלמידיה ולעורר בהם עניין, ביקשה מהם זהבה לכתוב את התכונות של כל דמות ודמות באגדה. לאחר מכן התבקשו לשנות את תכונותיהן של הדמויות הרעות ולהמשיך את כתיבת הסיפור על פי הדמות החדשה שנוצרה. מובן שאופייה והתנהגותה של הדמות השתנו אף הם וכך גם עלילת האגדה וסופה.

הפעילות עוררה דיון בכיתה על תכונות אנושיות ועל הקשר בינן לדפוסי ההתנהגות של בני האדם. כמו כן הועלתה הסוגיה אם בכוחנו להשתנות או לשנות תכונה שאנו אוהבים פחות.

אולי תתעניינו גם ב...

זה כל הקשר
נועה יחזקאל, מורה ומחנכת בבית הספר היסודי "עמק חרוד", מצאה דרך מקורית ללימוד הקשרים בין מילים
תיבת האוצר שלנו
נועה יחזקאל, מורה ומחנכת בבית הספר היסודי "עמק חרוד", העשירה את אוצר המילים של תלמידיה באמצעות תיבת "אוצר" מיוחדת במינה
ברוך בואך חודש אדר!
יעל סתת, מורה בדימוס לכיתות א-ב, כתבה שירים לכבוד חג הפורים המלמדים על עיבור השנה, ועל אופיו השמח של חג הפורים.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.