דלג אל

אבות ישורון

אבות ישורון

אבות ישורון נולד בשנת 1904 במערב אוקראינה ועלה ארצה בשנת 1925. כתיבתו התאפיינה במבנים שיריים מיוחדים ובשבירת הלשון הצורנית המקובלת. את שפתו תיבל במונחים מהשפות יידיש, ערבית ופולנית, כמו גם ביטויי סלנג.
"כשאני עושה חרקירי לשפה, אני שמח וגם השפה שמחה. היא צועקת געוואלד אבל היא שמחה. היא תהיה שפה חיה של בני אדם. אני עושה לה טובה שאני הורס אותה״ (בריאיון עם ש׳ שפרה, 1975).
ישורון זכה בפרס ביאליק ובפרס ברנר, ובשנת תשנ"ב-1992 היה לחתן פרס ישראל. במוקד שירתו העמיד את תחושת האשמה של מי שהקדים ועלה ארצה ורק חווה מרתוק את אסונם של קרוביו. נקודת המבט האישית הזאת אִפשרה לו להתמודד עם העבר היהודי בפולין. בשנת 1992 הלך לעולמו.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

חובה או רשות

רשות.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

הגשם
עונת החורף מאופיינת במזג אוויר סגרירי, בגשמים ובקור. יצירות רבות מתייחסות לנושאים אלה.
שירת המאה ה-20 מחצית שנייה – זהויות
תוכנית הלימודים בשירת המאה ה-20 מחצית שנייה שייכת ללימודי ה-30% בספרות
פסח
חג הפסח מזמן לנו מרחב לימודי בנושאי: עבדות, מהי חירות אמיתית, מהי המטפורה של יציאת מצרים
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.