דלג אל

דרמה מודרנית

דרמה מודרנית

בלימודי הספרות יש ללמד דרמה קלסית של סופוקלס או של שייקספיר. חשוב שהתלמיד יתוודע אל מאפייני הגיבור הקלסי, אל המבנה והסכמה של הטרגדיה, ההבדלים בין טרגדיה לקומדיה, קתרזיס וכדומה. נוסף על כך חשוב ללמוד על הדרמה המודרנית ועל מאפייניה. בעת קריאת מחזה תמיד חשוב לזכור כי הוא חלק מהיצירה התיאטרונית המשלבת היבטים נוספים ובהם קול, תנועה, מרחב בימתי, תפאורה ותאורה וכמובן – שחקנים המבצעים תפקידים.
מחזה בנוי משני סוגי טקסט עיקריים: מונולוגים ודיאלוגים הנאמרים בפי הדמויות; הוראות במה הנוגעות לתפאורה, לתלבושות, לאבזְרי במה, למרכיבי זמן ומקום, לאופני הגשת הטקסט על ידי השחקנים ועוד. שלא כיצירות מתחום הסיפורת, עלילת המחזה נמסרת על פי רוב שלא בתיווך מְספר.
במרכז המחזה מצוי קונפליקט המטעין את העלילה במתח דרמתי, והוא תשתית לגילומה של תפיסת העולם העולה מן המחזה (מתוך חוזר מפמ"ר על תוכנית הלימודים בספרות).

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

חובה או רשות

חובה. דרמה נלמדת במסגרת תוכנית הלימודים בספרות. לבחינת הבגרות בספרות די ללמד נושא אחד של דרמה. במסגרת ה-30% אפשר ללמד דרמה קלסית או מודרנית לפי מה שנלמד ב-70%.

חזרה לראש הדף

הבגרות המשודרת

הבגרות המשודרת

דרמה (מחזה), מאפיינים, מושגים כלליים וניתוח המחזה בית בובות שכתב הנריק איבסן, שישים שניות על אירוניה, אמצעים אומנותיים, טיפים למענה על השאלות בפרק הדרמה, תרגול שאלה מבחינת הבגרות.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

ספרות נשים
הסופרת גבריאלה אביגור-רותם סיכמה את דעתה: "אין 'ספרות נשים', כשם שאין 'ספרות גברים', יש ספרות טובה ופחות טובה. שאלות נוספות שעולות: האם נשים כותבות באורח שונ...
שירה עברית במחצית הראשונה של המאה ה-20
במסגרת פרק השירה, יש ללמד את התלמידים ולהפגיש אותם עם היוצרים השונים בתקופה זו (רחל, שאול טשרניחובסקי, לאה גולדברג, נתן אלתרמן ואורי צבי גרינברג)
דמויות תנ"כיות בשירה ובספרות
דמויות ואירועים מהתנ"ך שימשו השראה ליצירות ספרותיות רבות. אפשר לעסוק בנושא לפי מוטיבים, דמויות ואירועים תנ"כיים. אפשר גם לבנות יחידה בין תחומית המשלבת ספרות,...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.