קריאה מודרנית במחזה: הסרט "נישואין נוסח תל אביב" נכתב בהשראת המחזה "הקמצן" של מולייר. ישנם פרטים ברורים הזהים למחזה, אף שלא כל עלילת הסרט זהה למחזה. צפו בסרט "נישואין נוסח תל אביב" ומצאו מאפיינים משותפים לסרט ולמחזה.
פורים – בנימה של צחוק

תכנית הלימודים מציעה ארגון הלמידה על פי נושאים. לקראת חג הפורים (ואף בכל ימות השנה) מומלץ ללמד את ז'אנר הקומדיה יחד עם יצירות נוספות הכתובות בנימה של צחוק והיתול.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
רשות או חובה
חובה ורשות
העשרה למורה
סרטונים
"תיבת התחפושות" – אוצר הפְּסֶבְדוֹנִים
נשף מסכות – ארבעה יוצרים מסתתרים מאחורי שם-עט.
הצצה אל מאחורי הקלעים של תופעת הפסבדונים בספרות העברית. מאת ד"ר יהושבע סמט-שינברג.
"בספרותנו מרבים להשתמש בפסבדונימים יותר מהרבה ספרויות אחרות. בדקתי ומצאתי כי אין לך כמעט סופר עברי או אידי שלא נזקק לפסבדונימים"
ישראל רובין 1945.
לו מאה כובעים - אמיר גלבוע (כיתה ט)
לקראת פורים ניתן לעסוק בשיר "לו מאה כובעים". השיר במקורו אינו מכוון להקשר הפורימי, אולם ניתן לעסוק בו בהקשר זה, כאשר הכובע משמש כאביזר תחפושתי המעיד על זהותו ואישיותו של החובש אותו. ניתן לעצב כובעים בכיתה בסיום הוראת השיר.
הכובע שהאדם חובש לראשו מסמל את אישיותו, דמותו, תפקידו. הדובר בשיר מתאר כיצד הוא חולף על פני האנשים כשלראשו מאה כובעים, ובכך מגלם תפקידים שונים בבת אחת. האם זה יתכן? הכובע שהאדם חובש לראשו מסמל את אישיותו, דמותו, תפקידו. במהלך השיעור נחקור את תפקידיהם של כובעים בחברה: החל מכובעים שימושיים, דרך אופנתיים וכלה בכובעים שהם סמלים רשמיים ודתיים.
קישורים לאתרים
יחידות הוראה מתוקשבות

הומור בספרות
תחומי דעת: ספרות ממלכתיבחיבורו "הצחוק" פיתח אנרי ברגסוןתאוריה להבנת המהות החברתית של הצחוק: כדי שמצב ייראה קומי חייבים להתקיים שני תנאים מקדימים: זיקה אל האנושי וניתוק הרגש מצידו של הצוחק. ביחידה זו ננסה להגדיר את מבעי ההומור בספרות, נסקור יצירות ספרותיות לאורך ההיסטוריה, נאיר את תפקידו של ההומור ככוח מרפא וככלי להתמודדות עם קשיים ומצוקות וניתן את הדעת למקום שלו בקבוצות שונות באוכלוסייה. כל אלה מדגישים את הזיקה לאנושי שדיבר עליה ברגסון. הבחירה ביצירות הספרות שביחידה נעשתה מתוך שיקולי העדפה של יצירות שההומור שבהן מובהק וגלוי.
- חשוב לציין כי מטרת היחידה איננה להצחיק את התלמידים אלא לחשוף אותם ליצירות ספרות שבהן משתקף ההומור.