דלג אל

כללים בקופסת גפרורים

כללים בקופסת גפרורים

הרעיון שלי

ריקי יוספי, מורה בבית הספר 'סיני' ברמלה, החליטה "לארוז" לתלמידיה, בתוך קופסת גפרורים, מצבי בטיחות שונים בדרכים המחייבים משנה זהירות וערנות מצדם. התלמידים קיבלו ציורים של מצבי הבטיחות השונים, איירו וצבעו אותם והכניסו לקופסת גפרורים קטנה, כצידה לדרך. הקופסה, ובתוכה הכללים, הלכה עם התלמידים לכל מקום והזכירה להם ממה עליהם להיזהר. התלמידים מצדם שיננו את הכללים ונהגו על פיהם, ובסופו של דבר הפנימו והטמיעו אותם כדרך חיים.     

הבחירה בקופסת גפרורים דווקא נועדה לסמל מחד- את הסכנה ממנה יש להיזהר (כמו מאש), ומאידך- את חשיבות "נשיאת הכללים" תמיד בראש ובתודעה, כצידה לחיים (קופסת גפרורים היא פריט חיוני כשיוצאים לדרכים), כמו גם את החובה להצית בקרב כולנו את המודעות לאורח חיים בטוח וזהיר.

אולי תתעניינו גם ב...

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.