השלב הראשון: נתחיל בקריאת הטקסט ובהבנה בסיסית של המילים ושל רצף האירועים.
לשם הבנה מלאה של הסוגיה, ניזכר בתקופה שבה היא מתרחשת ובמאפייניה, נחשוב על הסביבה הפיזית והחברתית שבה היא מתרחשת, הדמויות, תחושותיהן, ההקשר וסיפור המעשה.
השלב השני: נציג לתלמידים את המשימה (מומלץ על ביצוע בקבוצות של 3-2 תלמידים):
עליכם ליצור באמצעות בינה מלאכותית תמונה שתציג את הסוגיה שלמדנו או חלק ממנה. כדי ליצור תמונה מתאימה, עליכם להכיר את הסוגיה היטב. לפני תחילת התהליך, חשבו על כל הפרטים שאתם צריכים ורוצים לכלול בתמונה.
התמונה צריכה לשקף את הסצנה: המיקום, הרקע והתקופה, תיאור מפורט של הדמויות: המראה שלהן, תחושותיהן, הבעות פניהן ותפקידיהן, תיאור מפורט של חפצים שברצוננו לכלול בתמונה ושל הבעיות שעולות מהסוגיה.
התוצר של המשימה כולל שני חלקים:
- התמונה
- תיעוד והסבר של התהליך:
- מה בחרתם לתאר בתמונה ומדוע בחרתם דווקא בקטע זה?
- מה היו ההנחיות הראשונות שנתתם לבינה המלאכותית?
- מה הייתה התוצאה? מה מצא חן בעיניכם בתמונה ומה לא התאים?
- איך שיפרתם אותה?
- האם אתם מרוצים מהתוצאה? אם לא כל כך, ספרו מה הייתם רוצים לשפר ולמה.
- האם ואיך תרמה הפעילות להבנה שלך את הסוגיה? האם נתקלת בקשיים בתהליך ביצוע המשימה? מה הם היו?
להדגמת התהליך מומלצת התנסות מוקדמת של המורה בשימוש בכלי והדגמה שלו על סוגיה שכבר נלמדה. אם מדובר בהתנסויות ראשונות בכלי, מומלץ גם להציג לתלמידים את שלבי כתיבת הפרומפט, ההנחיות לבינה המלאכותית ששימשו את המורה ליצירת התמונות, תיעוד של שלבי היצירה והתוצרים ואופן הדיוק שלהם. אפשר גם להיעזר בדוגמאות מתוך מצגות במאגר השיתופי של מורי תחום הדעת.
השלב השלישי: נציג את השימוש במחולל התמונות ליצירת תמונות ומצגות, הממחישות את הסוגיה או הסיטואציה, נוודא שהתלמידים מצליחים להירשם ולהשתמש בכלי החינמי ונדגים להם איך הוא עובד.
הערה: אפשר להמיר כלי זה בכלי אחר ליצירת תמונות.