בשלב הראשון
לתוך הכלי מעלים מקורות מידע שעליהם רוצים שהוא יסתמך בפעולות שמבקשים ממנו. בדוגמה שלי – העליתי תמלילי סרטונים של קורס אקדמי מקוון, שנלמד במסגרת התוכנית 'סמסטר ראשון כבר בתיכון', אך מקורות המידע יכולים להשתנות בהתאם לצורך (סיכומי נושאי לימוד, תוכנית לימודים, שאלות לדוגמה, מערכי שיעור והפעלות ועוד).
קישור למקור שאני העליתי ל-NotebookLM. המקור נוצר על ידי הורדת תמלולי כל הסרטונים מיחידה 1 בקורס המוק (MOOC) של הווירוסים, שנלמד בביולוגיה ב'תוכנית סמסטר ראשון כבר בתיכון'.
בשלב השני
מבקשים מהכלי את מה שרוצים – אני ביקשתי שייצור רשימת מושגים וסיכום קצר של כל מושג. הפרומפט שכתבתי היה "צור לי בבקשה רשימת מושגים המופיעים בטקסט עם משפט הסבר קצר על כל מושג". המספרים בכל סוף הסבר של מושג היו קישור למקום שבו המושג הופיע כשהתקבל הסיכום, כעת הם אינם פעילים.
כמו כן, ביקשתי שאלות רב בררתיות והגדרתי לו את רמת השאלות שאני מחפשת על ידי כתיבת הפרומפט הבא: "כתוב לי בבקשה 20 שאלות רב בררתיות ברמת ידע, לכל שאלה 4 תשובות אפשריות ורק אחת נכונה. בכל שאלה ציין את התשובה הנכונה".
אחר כך ביקשתי 10 שאלות נוספות אך ביקשתי סידור שונה של השאלות בדף: "צור 10 שאלות רב בררתיות ברמת ידע, לכל שאלה 4 תשובות אפשריות ורק אחת נכונה. את התשובות סדר אחת מתחת לשנייה וציין את התשובה הנכונה".
כמובן, אפשר לבקש דברים נוספים ושונים מהכלי, אפשר גם לשתף את המחברת שיצרנו עם שותפי עריכה נוספים – אך יש להביא בחשבון שהם יכולים גם להסיר מידע ולא רק להוסיף, כמו בכל כלי גוגל שיתופי אחר.