שלב 1 - בחירת נושא לעבודה:
על המורה לכוון את התלמידים לבחור נושא מרכזי לעבודה בסדנה, שמתאים לתחומי העניין והחקר האישי שלהם. תהליך הבחירה משלב שיחה על המשמעות של הנושא עבורם והדרכים לבטא אותו ביצירה, כמו גם על החומרים העומדים לרשותו לצורך ביטוי עצמי. שלב זה של סיעור מוחות וחקר עצמי הוא משמעותי ואפשר לשלב בו מפות חשיבה וכתיבה אינטואיטיבית.
שלב 2 - יצירת דימויים דיגיטליים בעזרת AI:
בהנחיה ובליווי של המורה, התלמידים מתנסים ביצירת דימויים דיגיטליים באמצעות כלים כמו DALL-E ,Ideogram או Bing. המורה מעודדת אותם להשתמש בפרומפטים מגוונים, המבטאים את נקודת המבט האישית שלהם כלפי הנושא תוך חשיבה על צבעוניות, סגנון, פורמט, קומפוזיציה ועוד. תוך כדי התהליך על המורה לסייע לפתח עין ביקורתית, בדגש על הבנת ההשפעה של הטכנולוגיה על תהליך היצירה ושאלות כמו: "מהי אומנות?" ו"האם וכיצד טכנולוגיה מעצבת את היצירה שלנו?" יעלו לדיון בסוף מפגש כזה. הדימויים שנבחרים בתהליך זה יהיו הבסיס ונקודות ההשראה לעבודה המעשית.
שלב 3 - בחירת דימויים ושילוב מדיומים:
הדימויים הנבחרים מודפסים ומוצגים בכיתה. בשלב זה נוכל לפתח שיח קבוצתי והפריה הדדית לצד ביקורת בונה. בתום הדיון הקבוצתי יבחרו את הדימויים הרצויים ויעברו לשלב שבו ישלבו בין מדיומים וחומרים נוספים בסדנה, בדגש על שיטות מסורתיות, כגון ציור, רישום, קולאז', גזירה ועוד. הדיאלוג בין העולם הדיגיטלי לעולמות הפיזיים יפתח שאלות לדיון בכיתה ויאפשר הרחבה של כלי החקר וההשראה בעבודתם הסדנאית.
שלב 4 - עבודה מעשית בסדנה:
התלמידים יוצרים יצירות שמשלבות את הדימויים הדיגיטליים עם חומרים מסורתיים. המורה מלווה כל תלמיד בתהליך האינדיבידואלי שלו, מסייעת במציאת דרכים לחיבור בין העולמות ומעודדת לחשיבה יצירתית וביקורתית.
שלב 5 - תיעוד ושיתוף:
במהלך העבודה התלמידים מתעדים את התהליך ומנסחים תובנות על בחירותיהם האומנותיות ועל השפעת הבינה המלאכותית על יצירתם. בשיעור הסיום הם מציגים את העבודות ומשתפים את המסקנות שלהם בנוגע לשאלות המרכזיות שעלו:
- כיצד אפשר להשתמש בבינה מלאכותית ככלי עזר בסדנה?
- האם השילוב בין הבינה המלאכותית לחומרים פיזיים יצר מפגש שסקרן אותי?
- האם אשקול להשתמש בזה שוב בהמשך?
- אילו שימושים נוספים יכולים להיות לבינה מלאכותית בעבודה הסדנאית שלי?
- אילו שאלות עולות בי על שדה האומנות והשימוש בבינה מלאכותית?