ארגון המרחב
במהלך השיח עם הבינה המלאכותית, מומלץ לבקש המלצות מהכלי כדי שיתאים את הפעילויות המוצעות למרחב הספציפי בגן ובסביבתו. כמו כן, כדאי לתת לילדים לפעול במקומות המתאימים לחידה מסוימת. לדוגמה, אם החידה מצריכה פעילות בחול כדאי לקיימה בחצר הגן.
אפשר לתחום אזור מסוים שבו תתקיים הפעילות או לקיים את הפעילות בתחנות ברחבי הגן או בסביבת החיים מחוצה לו. אל המרחב יוכנסו אביזרים קשורים ואפשר אף לשלב אמצעים טכנולוגיים. לדוגמה: מצגות ומקרן, מצלמות, טאבלטים ועוד. כדאי לסמן אותם בסימן קבוע אשר יהיה מוכר לילדים כדי שהילדים שאינם משחקים בחדר הבריחה לא יזיזו אותם. במקרה של הכנסת אביזרים המשמיעים צלילים וקולות כדאי לנסות למקמם באזור שבו הם לא יפריעו בשגרת העשייה והמשחק בגן. רצוי לתכנן עם הילדים את כללי הפעילות במרחב בעת המשחק בחדר בריחה ולקבוע נהלים מתאימים להתנהלות במרחב בעת המשחק המתנהל בסמיכות לפעילויות נוספות המתרחשות במרחב.
תוכן
יש חשיבות רבה לתכנון מוקפד של משך הפעילות בחדר הבריחה והתאמתו ליכולותיהם ואופיים של הילדים; גיל, שלב למידה, קשב ותחומי עניין. נוסף על כך, אפשר להתייעץ עם כלי הבינה המלאכותית באשר לפרק הזמן המוקדש לכל פעילות בתוך חדר הבריחה (חשוב לבחון את התשובה ולבדוק את התאמתה). בכל מקרה אין ליצור מצב שבו אחת או יותר מהפעילויות בתוך חדר הבריחה יימשכו מעבר לזמן העולה על 15 דקות. כמו כן, רצוי לתכנן את משך הזמן הכולל לעד 40 דקות.
כדאי לאפשר לילדים לתכנן את הזמן שבו ירצו לשחק בחדר הבריחה בהתאם לניהול הזמן האישי שלהם ביחס לסדר היום בגן.
ניהול זמן
בבחירת התוכן חשוב להתייחס למאפיינים ההתפתחותיים בהתאמה לילדים וליכולותיהם. תכנון החלוקה לקבוצות לפעילות בחדר הבריחה יתבסס על היעדים כפי שמופיעים בתוכנית הלימודים ובהתאם למיפוי בכלי העוגן, כך שתהיה התייחסות דיפרנציאלית, לכל ילדי הגן. חשוב שהנושאים שייבחרו לחדרי בריחה יהיו רלוונטיים וקרובים לעולמם של הילדים. אפשר להציע לילדים לבחור את הנושא ואף לשתפם בתהליך.