דלג אל

מה עושים כשנתקלים בקושי?

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

הגן העתידי:
יזמות ויצרנות
סביבות למידה:
כל הגן
מעגל השנה:
כל השנה

תחומי דעת ונושאים מרכזיים:

  1. מדע וטכנולוגיה: עולם מעשה ידי אדם

אודות הפעילות

בעבודה בסדנה הפתוחה במרכז מדע וטכנולוגיה לגיל הרך ביבנה הילדים מתכננים ובונים דגמים שונים פרי תכנונם ובחירתם. בכל תהליך של תכנון ובנייה הילדים עלולים להיתקל בקשיים: קשיים הם חלק חשוב מתהליך בנייה של דגמים, מכשירים ומבנים.
ניתן להיתקל בקשיים או ליצור אותם – בשני המקרים דרושים סבלנות וסף תסכול גבוה, ושניהם מצריכים דמיון ושיתוף פעולה. עקרון חשוב בתהליך של תכנון ובנייה הוא להפגיש את הילדים עם מגבלות החומרים: התנסות בחומרים בשימוש חוזר, הכרות של תכונות החומרים והתמודדות עם תרגום רעיונות לדגמים תלת ממדיים מהווים תשתית לפתרון בעיות עתידיות.

אולי תתעניינו גם ב...

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.