דלג אל

הצהרת נגישות

מי הכין את כוס התה שלי?

מי הכין את כוס התה שלי?

הרעיון שלי

יובל עציוני ואלבינה מרקוס, סטודנטים בבית מדרש למורי עם במכללת בית ברל, הכינו פעילות מקורית ומעניינת שנועדה להמחיש לתלמידים מהו תהליך הגלובליזציה: תהליך אשר צבר תאוצה בשליש האחרון של המאה ה-20 והביא למעבר קל ומהיר של סחורות ברחבי העולם.

עולם בכוס תה

שקיק חליטה של עלי צמח התה ומים רותחים - זה כל מה שצריך כדי ליהנות מכוס תה חמה ומענגת.

אבל, האם חשבתם פעם איזו דרך ארוכה עברו עלי צמח התה (קמליה סינית, Camellia sinensis) עד שהגיעו לשקית התה הנמצאת כמעט בכל בית בישראל? מי גידל את עלי התה בשדות התה הטרופיים? מי קטף את עלי התה? מי שילח את העלים למדינות שונות ברחבי העולם ובהן ישראל, ובאיזו דרך? מי בדק את איכות התה? מי ארז את שקיות התה בקופסאות? מי עיצב את קופסאות התה ומי סידר אותן על גבי המדפים בסופר?

בפעילות יפגשו התלמידים אנשים מארצות ומתרבויות שונות שנטלו חלק בתהליך ייצור שקיות התה ושיווקן:

  • אינדירה - מגדלת שדות תה בהודו;
  • סעיד – פועל במפעל במצרים שמייצר את השקיקים ושולח אותם למפעל האריזה בסין;
  • צ'ינג- עובד במפעל אריזה של תה בסין;
  • ג'אנט – מנהלת חברת "ליפטון" בבריטניה שמייבאת את התה מסין ואחראית על בדיקת איכותו;
  • פרנסואה – מעצב גרפי מצרפת שמעצב את הכיתוב שעל התיונים;
  • טניה –קברניטה של ספינת סחר שמובילה את התה מסין לישראל דרך הים;
  • אריאלה – עובדת בסופר בראשון לציון בישראל ומסדרת את קופסאות התה על המדפים;
  • וויליאם – מיליארדר שחי באמריקה. הבעלים של מפעל האריזה בסין, חברת הספנות והסופר בישראל.  

התלמידים יחשבו על אנשים נוספים שהשתתפו בשרשרת ייצור התה ושיווקו ויוסיפו אותם לרשימה. לאחר מכן יזהו על מפת העולם את כל המדינות שהשתתפו בתהליך ויצבעו אותן.

                        

דרך הפעילות ילמדו התלמידים שבזכות תהליך הגלובליזציה והעמקת הקשרים בין המדינות - מידע, מוצרים, בני אדם, כסף וטכנולוגיה חוצים גבולות לאומיים בקצב מהיר ויעיל. התלמידים יבינו, באמצעות דוגמה פשוטה מחיי היומיום, שתופעה זו  מביאה ליצירת קהילה רחבה המשולבת בשוק אחד, מעין "כפר גלובלי" אחד, שבו נוטלים חלק אנשים ממקומות ומתרבויות שונות.   

לפעילות מי הכין את כוס התה שלי

אולי תתעניינו גם ב...

גבולות ישראל - תחנות בזמן
באמצעות הכלי הדיגיטלי roojoom יצרה המורה נטע ששון מתיכון בגין בראש העין, מסלול תוכן דיגיטלי הכולל תחנות שונות בעיצוב גבולותיה של מדינת ישראל משנת 1947 ועד היום
משחק תפקידים: חוקרים מטעם האו"ם
דב שכטר, לי איבגי, רועי נקמיאס, אמיר קוסובר הם סטודנטים להוראת גאוגרפיה, אדם וסביבה במרכז בובר לחינוך דיאלוגי, המכללה האקדמית בית ברל.  הארבעה פיתחו מערך שיע...
חדר בריחה מקוון - המרוץ למיליון בסימן 70 לישראל
נדב שמגר, רכז תקשוב ומחנך בגימנסיה הריאלית בראשון לציון, הקים חדר בריחה מקוון העוסק בהכרת אתרים ובאירועים נבחרים הקשורים בעיצובה של מדינת ישראל. נדב כתב, ערך...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.