דלג אל

הצהרת נגישות

תקינות לשונית

חזרה
פתיח תקינות לשונית

"השפה היא הגשר התרבותי שעליו מובלת כל ההיסטוריה התרבותית, הלשונית והמדעית. כך שלצד ההשתנות המטאורית שתוארה קודם, לשפה יש תפקיד נוסף של שימור. היא בעצם מערכת המאפשרת לנו לתקשר עם מה שקדם לנו, עם מה שהתרבות שלנו, במקרה זה העברית, הצליחה לצבור במהלך כל הדורות. את ההיבט התרבותי הזה יש לשמר, לטפח ולהנחיל" (רונית גדיש, במאמר "אליה וקוץ בה").

"שפת התקן איננה הגיונית יותר או סדירה משפת הרחוב, אבל בכל זאת חשוב ללמוד אותה כי היא כרטיס כניסה למועדון נחשק של אנשים משכילים ומתורבתים, שיש להם זיקה לאוצרות התרבות ההיסטוריים" (גיא דויטשר, פנים 45).

 

 

אולי תתעניינו גם ב...

השפה בחברה
שפות מתקיימות בתוך קהילות דוברים. בין השפה לקהילת הדוברים נוצרים יחסי גומלין. הדוברים משפיעים על השפה – הם מרחיבים אותה ומשנים אותה, אבל גם מושפעים ממנה
אישים ותרומתם לשפה העברית
במהלך התפתחות השפה העברית פעלו אנשים שונים שתרמו תרומה רבה להתפתחות זו, כמו אליעזר בן יהודה, חיים נחמן ביאליק ואחרים
עברית מצחיקה
להרחבת הידע על השפה ולטיפוח הכשירות הלשונית בהקשרים הומוריסטיים
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.