דלג אל

הצהרת נגישות

ספורט בתי ספר

חזרה
פתיח

מפעלי החינוך הגופני של בתי הספר מרכזיים בחיי החברה ותורמים לאקלים בית הספר.

מספר התלמידים המשתתפים בפעילות גופנית ובמפעלים אלה גדל בכל שנה. מורים לחינוך גופני משקיעים מזמנם וממרצם לקדם את הרמה המקצועית של תלמידיהם מתוך הקפדה על כללי ההתנהגות ההולמים את מטרות החינוך.

אנו קוראים למנהלים, למורים לחינוך גופני ולמאמנים לשמור על הכללים והחוקים, לטפח את נושא ההגינות לחנך לסובלנות מתוך התחשבות בזולת וכבוד הדדי.

התאחדות הספורט לבתי ספר

התאחדות הספורט לבתי ספר

תחרויות הספורט הבית-ספריות מאורגנות על ידי הפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך לפי הנהלים המפורטים בתקנון לאירועי החינוך הגופני ולפי ההנחיות המפורסמות מעת לעת בחוזרי המנכ"ל. התאחדות הספורט לבתי הספר היא המארגנת של אירועי הספורט הארציים. התחרויות המחוזיות יתבצעו בשתי מתכונות: האחת – לכל בתי הספר לפי מסגרות התחרות כפי שהיו נהוגות עד כה, והשנייה – לבתי הספר שהקימו מועדון ספורט בית ספרי לתלמידות ולתלמידים. באתר התאחדות הספורט לבתי ספר אפשר למצוא את התוצאות העדכניות לכל התחרויות.

I.S.F – ההתאחדות הבין-לאומית לספורט בתי הספר

I.S.F – ההתאחדות הבין-לאומית לספורט בתי הספר

ההתאחדות הבין-לאומית לספורט בית הספר (ISF) הוקמה בשנת 1972 בידי שש מדינות ובהן ישראל. ההתאחדות מוכרת בידי הוועד האולימפי הבין-לאומי לקידום הערכים והאינטרסים של החינוך באמצעות ספורט. האליפויות הבין-לאומיות נועדו לטפח בקרב הצעירים הבנה הדדית, העצמת התנדבות, שלום, אי-אפליה, אורח חיים בריא, הכללה חברתית ושוויון בין המינים. בכך הספורט תומך בדרכי החינוך של הצעירים להעצמתם ולהיותם אזרחי העולם. ההתאחדות הבין-לאומית לספורט בתי ספר עצמאית ונקייה משיקולים פוליטיים, דתיים או גזעיים.
חזון וערכים
ספורט יכול לתרום רבות לפיתוח הפיזי, החברתי והאינטלקטואלי של צעירים. ספורט הוא כלי נפוץ לקידום הבנה הדדית, שלום וסובלנות, ובכוחו לשבור מחסומים תרבותיים, דתיים ואידֵאולוגיים.
משימות ומטרות הארגון
ארגון אליפויות בין-לאומיות לספורט בתי ספר
לרתום את כוח הספורט כדי לעורר, לערב ולחנך צעירים
לספק ניסיון מעשיר חיים וחילופים רב תרבותיים לצעירים
להעצים את בני הנוער להיות מנהיגי הספורט
מה זה ספורט בתי ספר?
אנו רואים בספורט בתי הספר תהליך למידה מובנה המתרחש מעבר לתוכנית הלימודים. לספורט בתי הספר פוטנציאל לפתח ולהרחיב את הלמידה הבסיסית בחינוך הגופני. ברמה הארצית התלמידים מייצגים את בית ספרם באמצעות אליפויות מקומית, אזורית וארצית. בתי הספר שזכו באליפות הארצית יכולים להשתתף באליפות העולם לבתי ספר של ISF. מערכת הספורט של בתי הספר יכולה להיות שונה ממדינה למדינה, אך יכולה להיות רק תחת סמכות משרד החינוך.

המכביה ה-21

אחת לארבע שנים אנו משתתפים באירוע הגדול והמרשים "משחקי המכביה". זהו אירוע הספורט השלישי בגודלו בעולם. בשנת 2022 תצוין המכביה ה-21, עשרים מפגשים בין בני נוער יהודים מרחבי העולם המגיעים לישראל לפגוש ולהיפגש, לשחק ולהתחרות. המכביה מציבה לעצמה מטרה לאחד בני נוער יהודים באווירה חברתית, תרבותית וספורטיבית. יש במשתתפים כאלה שזהו המפגש המשמעותי היחיד בהקשר יהודי שהם משתתפים בו.

קטרגל – 2018

משרד החינוך אירח את אליפות העולם בקטרגל לבתי הספר לשנת 2018. האליפות התקיימה בראשון לציון ואורגנה בעזרת התאחדות הספורט לבתי ספר ועיריית ראשון לציון. באליפות השתתפו כ-500 תלמידים מ-14 מדינות מרחבי העולם. את ישראל ייצגו בקטגוריית התלמידים נבחרות בית הספר הרב תחומי חדרה ובית הספר אביב רעננה. בקטגוריית התלמידות ייצגו את ישראל תיכון ג'מאל טרביה סכנין. במקום הראשון הן בתלמידים הן בתלמידות זכו נבחרות בתי הספר של ברזיל. נבחרת בית הספר הרב תחומי חדרה זכתה במקום השלישי המכובד.

טניס שולחן – 2016

אליפות העולם התקיימה בעיר אילת, ול-350 הספורטאים מ-18 מדינות הייתה חוויה אחרת. ב-7 מתוך 8 הקטגוריות זכו נבחרות סין, כאשר רק בגמר התלמידים הצליחה לנצח נבחרת בית הספר מגרמניה. הנבחרת של תיכון כדורי שייצגה את ישראל סיימה במקום השמיני.

מרוצי שדה – 2014

אירוח האליפות הוטל על עמק המעיינות שבשטחה מתקיימות תחרויות הגמר של בתי הספר התיכוניים ב-20 השנה האחרונות. בארגון האליפות השתתפה התאחדות הספורט לבתי ספר ועיריית טבריה, שבשטחה לנו התלמידים שהגיעו מ-18 מדינות. במקום הראשון הן בקטגוריית התלמידים הן בקטגוריית התלמידות זכו בתי הספר מטורקיה. בקטגוריית נבחרות זכתה נבחרת התלמידות הישראלית במקום השלישי. נציג ההתאחדות הבין-לאומית ששהה בזמן האליפות שיבח את הארגון והסדר וביקש כי ישראל תארח אליפות נוספת בשנת 2016.

שחייה – 2013

משרד החינוך אירח את אליפות העולם בשחייה לבתי הספר לשנת 2013 בהרצלייה.
באליפות השתתפו כ-200 שחיינים בני 17-14 ממדינות אלו: ברזיל, סין, צרפת, גרמניה, הונגריה, הודו, הולנד, פולין, בלגיה, ישראל וטורקיה.
את המשלחת הישראלית ייצגו תלמידי בתי הספר מקיף עומר ומקיף קריית ביאליק בקטגוריה לבנים ובתי הספר מכבים רעות מודיעין והיובל הרצלייה בקטגוריה לבנות.
במסגרת אליפות העולם התקיים מקצה גם לנבחרות תלמידים ארציות. בקטגוריה זו ייצגו את ישראל שחיינים ושחייניות שנבחרו בידי איגוד השחייה.
מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר: "זהו כבוד גדול למשרד החינוך לארח תחרות כה חשובה אשר מבליטה את הישגי ספורט בתי הספר של מדינת ישראל. תחרות הספורט היא גשר להידברות בין בני נוער מכל קצוות העולם".

אולי תתעניינו גם ב...

תוכניות הלימודים בחינוך גופני לחטיבה העליונה
תוכנית לימודים לכיתות י, יא, יב ולחינוך המיוחד בחינוך הממלכתי והממלכתי דתי
הערכה בחינוך גופני מעשי
הערכת תלמידים בחינוך הגופני על פי חוזר מנכ"ל כוללת מבדק מעשי ומבדק עיוני בעת הערכה של תהליך.
מקצוע מוגבר לבגרות בחינוך גופני – 5 יחידות לימוד
מקצוע מוגבר לבגרות בחינוך גופני, חמש יחידות לימוד, לפי רפורמת הלמידה המשמעותית
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.