דלג אל

החברה הישראלית – בין שבר לאיחוי

החברה הישראלית – בין שבר לאיחוי

במסגרת התוכנית "החברה הישראלית – בין שבר לאיחוי" (בעקבות ועדת ביטון) יש ללמד שתי יצירות של יוצרים מזרחיים נוסף על ארבעה שירים מימי הביניים. כמו כן נבנתה יחידת הלימוד "לעלות לארץ, לחיות בישראל – הסיפור השלם" והוכנה התוכנית "כמה טוב שבאת הביתה" על שילוב יהדות אתיופיה, יצירתה ותרבותה.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

חובה או רשות

במסגרת לימודי הספרות ב"חטיבה העליונה" יש ללמד ארבעה שירים מימי הביניים ושתי יצירות של יוצרים מזרחיים. נוסף על כך יש ללמד ביחידה "לעלות לארץ, לחיות בישראל" מבחר יצירות שנותנות ביטוי לעליות השונות וליצירות הספרותיות המגוונות שנוצרו.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

יונה וולך
יונה וולך היא מהיוצרות הבולטות בשירה העברית ונלמדת במסגרת תוכנית הלימודים בשירת המאה ה-20 מחצית שנייה.
דרמה קלסית
המילה דְּרָמָה (δράμα) מקורה ביוונית עתיקה במילה דְראן (δραν) שפירושה עשייה. במסגרת תוכנית הלימודים ילמדו התלמידים דרמה קלסית ו,או מודרנית
חיים גורי
חיים גורי, חתן פרס ישראל לשירה העברית, היה משורר, סופר ועיתונאי ומהמשוררים המשמעותיים של דור תש"ח. הוא כתב שירים חברתיים-לאומיים ושירים תנ"כיים כמו גם שירי א...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.