יצירת סרטוני וסיפורי הסבר מותאמים אישית
שלב ראשון – זיהוי נושא מרכזי:
המורה בוחר נושא שהסבר חזותי יכול לשפר את ההבנה שלו. לדוגמה, מדנ"א לחלבון.
שלב שני – שימוש בכלי AI ליצירת הסרטון:
המורה מזין מידע לכלי AI כמו Synthesia או Canva ובוחר פורמט של סרטון (אנימציה, וידאו עם קריינות).
(אפשר לפני שלב זה להעלות למחולל טקסט כמו קלוד או GPT סיכום של נושא הלימוד, מצגת לימודית ותוכנית הלימודים בנושא ספציפי זה, ולבקש מהכלי לתמצת ולתאר את הנושא בצורה סיפורית).
פרומפט לדוגמה: "שלום, אתה משמש מורה מקצועי מומחה לביולוגיה המלמד תלמידי כיתה י"א את נושא מבנה הדנ"א, שכפול ומדנ"א לחלבון. מצורפים סיכום נושא הלימוד, מצגת לימודית ותוכנית הלימודים, ובהם מפורטים המושגים שעל התלמיד לדעת. תמצת ותאר את הנושא בצורת סיפור חווייתי מעניין ומסקרן (15-10 שורות). סיפור אחד יהיה בסגנון קומי מצחיק, והסיפור השני דרמת מתח. דרך הסיפורים התלמידים יוכלו להבין בצורת משל ונמשל מה המולקולות המעורבות בתהליך ושלבי התהליך".
הכלי מאפשר להוסיף דמויות, אנימציות וטקסטים שממחישים את התהליך.
פרומפט לדוגמה: "ברצוני להמחיש את הסיפור בצורת סרטון. הסרטון יסייע לתלמידים שלי להבין את שרשרת האירועים המתרחשת מדנ"א ועד חלבון. חשוב שהסרטון יהיה פשוט, ברור ומובן. פרט את הדמויות המופיעות בסיפור, תאר אותן וצור תסריט של 7 שקופיות. לכל שקופית תאר את התמונה ואת הדמויות שיופיעו בסיפור".
לדוגמה: תהליך שבו אנזים ההליקאז מפריד את גדילי הדנ"א והדמיה של אנזים DNA פולימראז המוסיף נוקלאוטידים חדשים או תהליך תרגום הרנ"א שליח ע"י ריבוזום.
כדי לצפות בתסריט המוכן להפקה, שהמחולל חיבר לשני סיפורים - סיפור קומי "המסיבה של הבסיסים החנקניים" וסיפור דרמטי "המבצע-הסליל הכפול" – לחצו על הקישור לשיחה.
שלב שלישי – התאמת הסרטון לתלמידים:
אפשר להתאים את רמת הסרטון לקבוצות שונות, לשנות את המינוח המדעי לפי רמת ההבנה או להוסיף שאלות ביניים במהלך הסרטון.
פרומפט לדוגמה: "המשך לתפקד כמורה מקצועי מומחה לביולוגיה, ברצוני לייצר שלושה סרטוני הסבר כאלו בשלוש רמות שונות עבור שלוש רמות תלמידים בכיתה (מצטיינים, בינוניים ומתקשים). בנה שלושה תסריטים לשלושה סיפורים בשלוש רמות שונות. בתסריטים הללו אשתמש לבניית אנימציה או סרטון להמחשת הנושא לתלמידים".
שלב רביעי – הצגה בכיתה ושיתוף להמשך למידה:
הסרטון מוצג בכיתה כחלק מהשיעור ומועלה לאחר מכן לפלטפורמה דיגיטלית, למשל YouTube פרטי או Google Classroom, כך שהתלמידים יוכלו לצפות בו שוב כחלק מתהליך הלמידה העצמית. התלמידים יוכלו לדון בכיתה על הסרטון: מה מייצגות הדמויות? מה הנמשל? מה הוסבר בצורה טובה ומה לא מדויק בסרטון (פיתוח חשיבה ביקורתית)?