דלג אל

חקר ציר זמן ומרחב

למאגר הפרקטיקות
חקר ציר זמן ומרחב
  מחוייבות לכל תלמיד ותלמידה     מענה מותאם אישית, שותפויות להצלחת התלמידים   מומחיות בתחום התוכן ובהוראתו     הבניית ידע, פיתוח מיומנויות   ניהול ההוראה והחינוך     יישום תהליכי הוראה

כותבי הפרקטיקה:
שרון שפלן לזר – מפמ"ר אומנות חזותית, ליאת רשף - מדריכת אומנות מעשית ארצית AI ודיגיטל, מזכירות פדגוגית

צורך

חקר עיוני - הפרקטיקה עונה על הצורך של תלמידי מגמת האומנות להבין הקשרים בין אומנות, חברה ותרבות לאורך התקופות, התרבויות והמרחבים השונים. השימוש בבינה מלאכותית נועד להעשיר את החקר והלמידה, ולאפשר לתלמידים גישה לכלים המסייעים לניתוח השוואתי ולהבנת המאפיינים הייחודיים של יצירות אומנות מתרבויות שונות.

חזרה לראש הדף

הצעות למהלך

הצעות למהלך

שלב 1: בחירת נושא חתך

  • חלוקה לקבוצות: התלמידים מתחלקים לקבוצות
  • כל קבוצה בוחרת נושא חתך מרכזי לחקר. דוגמאות לנושאים יכולים להיות: דיוקן עצמי, מודל היופי באומנות, מגדר, אהבה ועוד. הנושא צריך להיות כזה שמאפשר חיבור בין יצירות ממגוון רחב של תקופות ותרבויות, ופותח אפשרויות לדיון עשיר. גם בסיעור המוחות על נושא החתך אפשר להיעזר בצ'אט.

להמשך קריאה 
חזרה לראש הדף

עוד רעיון

עוד רעיון

אפשר להיעזר במחוללי תמונות כמו DALL-E או Ideogram כדי "לדמיין" שילוב בין דיוקן עצמי בתקופה מסוימת בתרבות המערבית, אם היה נעשה בתרבות שאינה מערבית ולהפך.

כל תלמיד יוכל ליצור דימוי חדש שמתחבר לנושא החתך באמצעות מחולל תמונות AI, ולדון כיצד הוא מייצג או מאתגר את המוסכמות האומנותיות של התרבויות השונות שבהן עסקו.

חזרה לראש הדף

כדאי לדעת

כדאי לדעת

השימוש בבינה מלאכותית יכול לעזור לתלמידים לקבל מבט רחב יותר ולהיחשף ליצירות שקשה למצוא במקורות אחרים.

כדאי להקדיש זמן לתכנון פרומפטים ברורים לכלי ה-AI כדי להניב תוצאות רלוונטיות, וכן לעודד את התלמידים להתנסות בפרומפטים שונים ולקבל תוצרים מגוונים.

לפעמים יש צורך בכמה דיוקים ותיקונים בקוד הראשוני ש-ChatGPT ו-Claude מספקים עד שמקבלים את התוצר הרצוי. אל ייאוש. התייחסו אליו כאל עוזר אישי והמשיכו לדייק את השיחה עד לתוצר רצוי.

חזרה לראש הדף

הניסיון שלך

הניסיון שלך

הפרקטיקה יושמה במגמת האומנות בתיכון במגוון אירועי חקר ולמידה. העבודה עם כלי הבינה המלאכותית, כגון מחוללי טקסט ותמונות, אפשרה לתלמידים גישה למידע מגוון ורחב שלא היה נגיש להם קודם לכן, והעשירה את הלמידה שלהם על ידי יצירת הקשרים חדשים ומפתיעים, כמו גם אימנה את היכולת הטכנולוגית והחשיפה ל-AI.

בזכות השימוש בבינה מלאכותית, התלמידים למדו כיצד לבנות פרומפטים ולהשתמש בהם כדי להוציא את המיטב מהכלים הדיגיטליים. זה תרם לא רק להבנת התכנים אלא גם לפיתוח מיומנויות חקר והבעה. תהליך זה תרם לפיתוח החשיבה הביקורתית שלהם, כשהם התבקשו לבחון את המידע שהתקבל דרך כלי הבינה המלאכותית ולאשר את מהימנותו.

חזרה לראש הדף

שימוש אחראי

שימוש אחראי
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

כתיבת מבחנים באמצעות בינה מלאכותית
מורים נדרשים לתת מענה פרסונלי לתלמידים שונים ברמות שונות בכיתה. הבינה המלאכותית יכולה להיות עוזר הוראה בכתיבת מבחנים מותאמים לתלמידים שונים בכיתה
יצירת תמונה בסיוע בינה מלאכותית
פיתוח אוריינות התלמידים בשימוש בבינה מלאכותית יוצרת בכלל, וביצירת דימויים בסיוע בינה מלאכותית בפרט, תוך רתימת הבינה המלאכותית לסיוע בהכנת עבודות אישיות או קב...
ניתוח תמונה וניתוח מפה באמצעות מחוללי שפה
יכולת להפיק מידע גאוגרפי מניתוח תמונה או מפה. יכולת לפתח מיומנות בקריאת מפה או תמונה. יכולת טכנו-פדגוגית בבניית מערכי שיעור
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.