דלג אל

ערך דרך סיפור וחוויה

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

הגן העתידי:
ידע עולם
סביבות למידה:
כל הגן
מעגל השנה:
כל השנה

תחומי דעת ונושאים מרכזיים:

  1. מורשת ומסורת: סיפורי המקרא
  2. שפה ואוריינות: מכוונות לספר

אודות הפעילות

מחקרים מראים כי ילדים זוכרים בעיקר את מה שהם חווים ומגלים בכוחות עצמם. אם כך, כיצד ליצור חוויה שתסייע בתהליך רכישת ערכים?
עזרא היידו, מאמן לחינוך ומנחה קבוצות, מציע בהרצאה זו מגוון דרכים ואפשרויות כמו סיפור, המחזה ועוד, שיציתו את דמיונו של הילד ויהפכו את תהליך רכישת הערכים לחווייתי ומשמעותי.
הרצאה זו היא אחת מתוך סדרת הרצאות העוסקות בהעברה הבין דורית של המורשת ובתפקידה הייחודי של הגננת בהנחלתה.

אולי תתעניינו גם ב...

מקימים ביתן מקרטוני חלב
מחלוקת בין ילדי גן פטל בחולון על מרחב פעילות בגן הובילה לתהליך של הקמת ביתן נוסף שייתן מענה לבעיה שעלתה
זֶמֶר לָךְ לַגִּיל הָרַךְ – דיגיטלי
אוגדן דיגיטלי לערכה "זמר לך לגיל הרך", המכיל קישורים לחוברות ולהאזנה ישירה
שילוב תנועה בשגרת הגן
בסרטון נוכל לראות ילדים פעילים, יוזמים, מתכננים ומארגנים פעילות תנועתית מאתגרת במרחבי הגן
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.