דלג אל

מחפשים את המטמון – שימוש במפת הגן

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

הגן העתידי:
ביטוי אישי
סביבות למידה:
כל הגן
מעגל השנה:
כל השנה

תחומי דעת ונושאים מרכזיים:

  1. מתמטיקה: תחושה מרחבית וגיאומטריה

אודות הפעילות

 המשחק "מחפשים את המטמון" הוא הזדמנות מצוינת לילדים המשחקים בו להיכרות ולהתנסות במפה, ובכלל זה קריאה, הפקה, הצפנה וחשיפה ליתרונות השימוש במפה. מטבח הגן נבחר לזירת ההתרחשות. שם קבוצה של ילדים מגן רימון בירושלים בהנחיית לירון, סטודנטית לגיל הרך, משחקים בהטמנת חפץ, בסימונו במפת המטבח ובחיפוש אחריו בעזרתה. במהלך ההתנסות במשחק ניכר כי הסימון במפה נעשה מדויק יותר וכי החיפוש של הילדים מכוון יותר בזכות הקריאה במפה.

 

סרטונים נוספים קשורים

אולי תתעניינו גם ב...

אוגדן לצמצום פערים – מתמטיקה
אוגדן 'צמצום הפערים' עוסק בכמה מושגים מתוך תוכנית הלימודים במתמטיקה. באוגדן אפשר למצוא הצעות לגננת לפעילויות במרחב הגן והמלצות לפעילויות בבית
קלאסיקה בספרות ילדים
פרופסור מירי ברוך, חוקרת ספרות ילדים, משוחחת בהרצאה זו על יצירות בספרות ילדים שעמדו במבחן הזמן
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.