דלג אל

מה עושים כשנתקלים בקושי?

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

הגן העתידי:
יזמות ויצרנות
סביבות למידה:
כל הגן
מעגל השנה:
כל השנה

תחומי דעת ונושאים מרכזיים:

  1. מדע וטכנולוגיה: עולם מעשה ידי אדם

אודות הפעילות

בעבודה בסדנה הפתוחה במרכז מדע וטכנולוגיה לגיל הרך ביבנה הילדים מתכננים ובונים דגמים שונים פרי תכנונם ובחירתם. בכל תהליך של תכנון ובנייה הילדים עלולים להיתקל בקשיים: קשיים הם חלק חשוב מתהליך בנייה של דגמים, מכשירים ומבנים.
ניתן להיתקל בקשיים או ליצור אותם – בשני המקרים דרושים סבלנות וסף תסכול גבוה, ושניהם מצריכים דמיון ושיתוף פעולה. עקרון חשוב בתהליך של תכנון ובנייה הוא להפגיש את הילדים עם מגבלות החומרים: התנסות בחומרים בשימוש חוזר, הכרות של תכונות החומרים והתמודדות עם תרגום רעיונות לדגמים תלת ממדיים מהווים תשתית לפתרון בעיות עתידיות.

אולי תתעניינו גם ב...

פעילות במליאה ומעבר פעיל לחצר
הגננת אליה מדגימה שילוב יצירתי בין שני תחומי דעת: המתמטיקה והחינוך הגופני, בעת המעבר מפעילות מליאה לחצר הגן
יוצרים קווים ומסלולים
בסרטון זה מוצגת פעילות המדגימה שימוש בדלגיות לצורך לימוד תנועתי וחוויתי של נושא הקווים (ישרים, שבורים ועקומים) כמו גם את נושא המסלולים במרחב
יש בי את הכוח
הסרטון עוסק בקידום ביטוי אישי יזמות ויצרנות בגן הילדים ומדגים איך לאפשר ביטוי אישי ולפתח מסוגלות עצמית באמצעת מתן במה לילד, שבה פיזי ודיגיטלי מתחברים יחדיו
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.