דלג אל

מה עושים כשנתקלים בקושי?

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

הגן העתידי:
יזמות ויצרנות
סביבות למידה:
כל הגן
מעגל השנה:
כל השנה

תחומי דעת ונושאים מרכזיים:

  1. מדע וטכנולוגיה: עולם מעשה ידי אדם

אודות הפעילות

בעבודה בסדנה הפתוחה במרכז מדע וטכנולוגיה לגיל הרך ביבנה הילדים מתכננים ובונים דגמים שונים פרי תכנונם ובחירתם. בכל תהליך של תכנון ובנייה הילדים עלולים להיתקל בקשיים: קשיים הם חלק חשוב מתהליך בנייה של דגמים, מכשירים ומבנים.
ניתן להיתקל בקשיים או ליצור אותם – בשני המקרים דרושים סבלנות וסף תסכול גבוה, ושניהם מצריכים דמיון ושיתוף פעולה. עקרון חשוב בתהליך של תכנון ובנייה הוא להפגיש את הילדים עם מגבלות החומרים: התנסות בחומרים בשימוש חוזר, הכרות של תכונות החומרים והתמודדות עם תרגום רעיונות לדגמים תלת ממדיים מהווים תשתית לפתרון בעיות עתידיות.

אולי תתעניינו גם ב...

שומרים על אחדות שומרים על ייחודיות
שומרים על אחדות שומרים על ייחודיות
פעילות עם אגוזים לקראת חג הפסח
משחק באגוזים הוא מנהג מקובל עם כניסת חג האביב. לקראת חג הפסח נאסוף מיני אגוזים ונפעל עם חברים בפעילויות תנועתיות חיוניות המטפחות יכולות תנועתיות וקשרי חברות
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.