דלג אל

יום דוד בן גוריון, ו' בכסלו

דוד בן גוריון

בן-גוריון בחר את מקום הקבורה שלו ושל פולה במדרשת שדה-בוקר (לימים מדרשת בן-גוריון).
למה דווקא בנגב ולא בחלקת גדולי האומה? מה ביקש לכתוב על קברו?
ביום מיוחד זה, אתם מוזמנים לפתוח צוהר לדמותו, להכיר את האדם, החזון והמעשה ואת הרלוונטיות גם לחיינו היום.

חזרה לראש הדף

ערכות פעילות - דוד בן-גוריון במערכת החינוך

דוד בן-גוריון

יום בן-גוריון הוא יום ציון ממלכתי, החל מדי שנה בו' בכסלו, יום פטירתו של דוד בן-גוריון. יום זה נקבע על ידי הכנסת בחוק דוד בן-גוריון, ה'תשל"ז - 1976. מטרת החוק מצוינת בסעיף 1 שלו: "לזכרו ולפעלו של דוד בן-גוריון ולהנהלת מורשתו לדורות".

זוהי הזדמנות מצוינת לעורר שיח שיתרכז בשאילת שאלות פוריות אודות מורשתו של בן-גוריון ובחינת הרלוונטיות שלה לחיינו כיום.

בערכות הפעילות המצורפות, תוכלו לעשות שימוש לטובת ציון היום ולימוד אודות האדם, פועלו ומורשתו.

- הפעילויות נכתבו על-ידי צוות המכון למורשת בן-גוריון ובית בן-גוריון בתל-אביב.

חזרה לראש הדף

מנהיגוריון: כל מה שרציתם לדעת על דוד בן גוריון

משרד החינוך בשיתוף עם מטח והמכון למורשת בן גוריון פיתח לומדה אינטראקטיבית ודינמית, המוקדשת לדמותו ופועלו של דוד בן גוריון, וחושפת 4 נקודות מבט לדמותו: הצעיר, החלוץ, המנהיג והאיש.

הפעילות מותאמת לתלמידי כיתות ו-ט והיא כוללת קטעי משחק, סרטונים מגוון הפעלות ומדריך למורה. אופן הלימוד במסגרתה מגוון וניתן להשתמש בה הן בקבוצות לימוד קטנות והן באופן עצמאי.

חזרה לראש הדף

בן גוריון בתחומי הדעת

חזרה לראש הדף

אקדמי+ מקרינים עכשיו: "בן גוריון אפילוג"

אקדמי+ מקרינים עכשיו: "בן גוריון אפילוג"

קהל יעד: כיתות ז-יב
אורך הסרט: שעה
תיאור הסרט:
במעמקי הארכיון נמצאו גלגלי פילם 35 מ"מ ובהם ראיון מצולם בן שש שעות, שמעולם לא הוקרן, עם דוד בן־גוריון, אחד המנהיגים הגדולים בהיסטוריה המודרנית. השנה היא 1968, זהו העשור שבו מצא עצמו מחוץ למערכת הפוליטית; חי בשדה בוקר והתבונן מבחוץ על היישוב והמדינה.
על רקע התקופה הנוכחית, המזמנת החלטות הרות גורל בנוגע לעתידה של מדינת ישראל, מציע חזונו של בן־גוריון תובנה ברורה, מפתיעה ורלבנטית לימינו אנו.

חזרה לראש הדף

מסיירים ולומדים

אקדמיה ברשת - סיור וירטואלי בצריף בן גוריון

סיור וירטואלי "מאחורי החבלים" בביתם של פולה ודוד בן-גוריון בשדה בוקר

במהלך הסיור נתוודע אל דמותו של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל דרך החפצים שבחר להציב בביתו – סמלי המדינה, מזכרות מכל העולם ואף פריטים אישיים כמו תמונות בני המשפחה, הבגדים בארונו ונעלי הבית המונחות בחדרו. בסיור תוכלו לגלות כמה ספרים היו בספרייתו של בן-גוריון, מה חשב בן-גוריון על הטלוויזיה ולמה עבר להתגורר בנגב.

 

ברחבי ישראל בעקבות בן גוריון, של"ח

סיור

סיור בעקבות ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון, במטרה הסיור עובר דרך מספר תחנות העוסקות בחייו של בן גוריון, בחלומותיו, בחזונו ובאמונותיו: בן גוריון כילד, בן גוריון הפועל, בן גוריון הפוליטיקאי, בן גוריון והנגב, ירושלים ובן גוריון, והוא משלב משחקי דרך, הפעלות ומעגל של''ח.

המכון למורשת בן-גוריון מציג

פעילויות למערכת החינוך

תוכניות גפ"ן, חוויות צריף בן-גוריון, עולים לנגב ועוד.

"ביתי שלי ללא קירות" סיור אל משלט 16 בדרך לירושלים

דוד בן-גוריון והמערכה על ירושלים

"כי אם יש לארץ נשמה - הרי ירושלים נשמתה של ארץ ישראל. ןהמערכה של ירושלים היא מכרעת." בן-גוריון.

בן-גוריון וחדר הסודות

חדר בריחה

דרך החוויה הייחודית של חדר בריחה מאתגר, ייחשפו המשתתפים לעולמו המנהיגותי של בן-גוריון וידונו ברלוונטיות שלו לחברה ולחייהם שלהם. החוויות מהמשחק יעובדו לתובנות רגשיות וערכיות משמעותיות.

בית בן-גוריון, תל אביב

בית בן-גוריון נבנה בשנים 1931-1930 עם הקמתה של שכונת הפועלים הראשונה, שכונת פועלים א'. הבית נבנה על אדמת הקרן הקיימת לישראל. את הבית תכנן המהנדס טוביה דוד ז"ל והוא עלה 350 לא"י. פולה ודוד בן-גוריון שילמו תא הכסף בתשלומים.

פעילות בבית בן גוריון בתל אביב למערכת החינוך

הפעילויות כוללות סיורים, השתלמויות, סדנאות וערכות הפעלה ומיועדות הן לתלמידים והן ולצוותי ההוראה.


חזרה לראש הדף

פודקאסטים - מספרים על בן גוריון

"אנו מכריזים בזאת"

פודקאסטים בשישה חלקים

המסע המופלא של בן גוריון – בשיתוף המכון למורשת בן גוריון

 

הזקן והעם - דמותו של דוד בן גוריון

פודקאסטים בשמונה פרקים, המעבדה כאן11

בסדרה זו נצא למסע התחקות אחר דמותו של דוד בן גוריון. במשך שמונה פרקים שבעה חוקרים וחוקרות יספרו על החינוך שקיבל, המכתבים שכתב, השקפת עולמו המורכבת, החלופות שאיתן התמודד ועוד. כך נוכל להרכיב תמונה אנושית סביב דמותו

צריף בן גוריון

פודקאסט אבני הדרך של אתרי המורשת

בשנת 1953, ראש הממשלה דאז, דוד בן גוריון, בדרכו לטקס חניכה של כביש חדש המחבר בין מצפה רמון לאילת, מבחין בצריפים באמצע המדבר. הוא מחליט להצטרף לקבוצה עצמאית שמתגוררת בהם. תוך חצי שנה הוא מתפטר מתפקידו כראש ממשלה ו"עולה דרומה". בנגב ייבחן עם ישראל, אמר בן גוריון והגשים את חזונו.

בן גוריון - כ"ט בנובמבר

המכון למורשת בן-גוריון

ותיקי המועצה האזורית של רמת הנגב מספרים את ההיסטוריה של מדינת ישראל

דוד בן-גוריון

היסטוריה לילדים, כאן חינוכית

מי הוא אותו בן-גוריון שכל כך הרבה מקומות בישראל נקראים על שמו? האזינו לסיפור מרתק על ילד, נער ואדם, שהיה לראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל 


אולי תתעניינו גם ב...

יום זכויות האדם 10.12
יום זכויות האדם מצוין ברחבי העולם ב-10 בדצמבר בכל שנה. במועד זה בשנת 1948 נחתמה באספה הכללית של האו"ם ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם
שרה אהרנסון
מראשי ניל"י – נצח ישראל לא ישקר – רשת ריגול יהודית שפעלה בימי מלחמת העולם הראשונה למען הבריטים תחת השלטון הטורקי בארץ ישראל. מטרתה הייתה לקדם הקמתה של ריבונו...
יום דרווין הבין-לאומי, 12.2
יום דרווין הבין-לאומי מצוין ברחבי העולם ב-12 בפברואר, יום הולדתו של צ'ארלס דרווין (12.12.1809), אבי תורת האבולוציה. התיאוריה שהגה לפיה המינים השונים התפתחו ב...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.