- יום צמצום בזבוז המזון - ( Food Waste Day (FWD, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
- 10 דרכים למנוע בזבוז מזון, הרשת הירוקה
- מה כל אחד מאיתנו יכול לעשות נגד אובדן ובזבוז מזון, simple happy kitchen
- אובדן מזון: כמה מזון הולך לאיבוד בישראל? לקט ישראל
- השוואה בין-לאומית, אובדן מזון ומדיניות לצמצומו, לקט ישראל
- Food waste facts to motivate you to waste less
- מצמבזי"ים? כולמו משנים!
יום זה נועד להעלות את המודעות לצמצום בזבוז מזון בישראל. בישראל מושלכים לפח בכל שנה כ-2.5 מיליון טונות של מזון בשווי מוערך של 19.7 מיליארד ₪. לבזבוז מזון יש השלכות חברתיות, כלכליות וסביבתיות.
הפן החברתי – אפשר להבחין בפערים צורמים בין חוסר ביטחון תזונתי מול שפע מזון שמושלך.
הפן הכלכלי – מזון בשווי אלפי שקלים למשפחה לשנה מתבזבז ויורד לטמיון.
הפן הסביבתי – אנו חווים אובדן של משאבים שהושקעו בייצור המזון המבוזבז כמו גם זיהום אוויר, קרקע ומים, פסולת אריזות כמו גם פליטות גזי חממה המחוללים את משבר האקלים העולמי.
בזבוז מזון תורם כיום ל-8% מפליטות גזי החממה בעולם. בימים אלו של שינויי אקלים עלינו להיות מודעים לכך ולסייע במניעת פליטת גזי חממה. מרבית המזון בישראל אובד בשלב הצריכה – בשווקים, ברשתות, במסעדות, במקומות העבודה, באירועים ואצלנו בבית. לכן לכל אחד מאיתנו יש אחריות ואפשרות להשפיע ולצמצם משמעותית את בזבוז המזון.