דלג אל

יום זכויות האדם 10.12

יום זכויות האדם  10.12

"כל בני אדם נולדו בני חורין ושווים בערכם ובזכויותיה" ב-10.12.1948 קבלה עצרת האומות המאוחדות את "ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם" ופנתה לכל המדינות החברות "לפרסם את נוסח ההכרזה ולראות שתופץ, תוחדר, תיקרא ותוסבר בבתי הספר ובמוסדות חינוך אחרים"...ומאז מצוין ה-10/12 כיום זכויות האדם ברחבי העולם. שורשיה הרעיוניים של ההכרזה נובעים מאחת מתקופות השפל החמורות ביותר בהיסטוריה האנושית, מלחמת העולם השניה והשואה.

יום זכויות האדם הבין-לאומי יתמקד השנה בחברה הישראלית, ויעסוק במשבר שפקד את המדינה בעקבות אירועי השביעי באוקטובר ומלחמת חרבות הברזל, תוך מתן זרקור לחברה הישראלית. מתקפת הטרור של החמאס הובילה להתגייסותם של ישראלים רבים לחיזוקה של החברה והקהילה. ישראלים רבים התגייסו לקחת חלק בפעילות הצבאית ואזרחית, בארץ ובתפוצות. פעילויות התנדבותיות רבות בוצעו על ידי אנשים בודדים, יוזמות והתארגנויות התנדבותיות, גופים פילנתרופיים שנרתמו בעזרה ובתרומות בהיקף חסר תקדים.

לרשותכם פעילויות שונות העוסקות בבחינת המציאות הישראלית בנושא מימוש זכויות האדם.

חזרה לראש הדף

זכויות האדם - המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים

זכויות האדם - המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים

את יום זכויות האדם בשנה זו, אנו מציינים בנסיבות ביטחוניות, פוליטיות וחברתיות מורכבות. טבח אסון ה 7.10 והימשכותה של מלחמת "חרבות ברזל" בחזיתות השונות, אובדן חייהם של אזרחים וחיילים רבים, החטופים שעדיין נמצאים בשבי ואזרחים רבים שעדיין מפונים – כל אלו יוצרים דאגה רבה לעתיד בקרב אנשי חינוך וכמובן בקרב התלמידים.

בחרנו להתמקד בזכות לשוויון בשירות הצבאי מתוך השקפה כי השירות הצבאי מהווה בסיס לשילוב חברתי מלא וכן העיסוק בזכות זו מאפשר לנו – אנשי חינוך ותלמידים, למצוא בסיס ערכי משותף ובחיזוק האמון והסולידריות החשובים כל כך במדינה דמוקרטית, ובפרט בחברה מרובת תרבויות וקבוצות.

לקראת יום זכויות האדם, המטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים מציע מערך שיעור שנכתב לאור מאורעות מלחמת חרבות ברזל ואירוע הטרור שארע בשביעי לאוקטובר.
מערך זה מציע פעילויות שונות העוסקות בבחינת המציאות הישראלית בנושא מימוש זכויות האדם.

חזרה לראש הדף

זכויות האדם בתרבות יהודית-ישראלית

חזרה לראש הדף

תחנות פעילות - הזכות לכבוד

תחנות פעילות  - הזכות לכבוד

המערך מציע 9 תחנות פעילות שיכולות להתקיים בכיתה, בשכבה או אפילו בכלל ביה"ס.
בכל תחנה כזו קבוצת תלמידים ותלמידות תבחן יחד את הזכות לכבוד מנקודת מבט אחרת.
בכל תחנה יוצבו אחראים ואחראיות על התחנה כדי לסייע בהבנת ההוראות וחלוקת החומרים.
אפשר לעבור על התחנות השונות ולבחור תחנה אחת או שתיים שבהן רוצים להתמקד במקום לקיים את כל התחנות.
אפשר גם "לפזר" את ההפעלות לאורך השנה ולקיים אותן בהקשרים רלוונטיים לחיי הכיתה.

חזרה לראש הדף

מי אתה סזאר צ'אבס?

מי אתה סזאר צ'אבס?

יום זכויות האדם הוא הזדמנות לחשוף את התלמידות והתלמידים שלנו למאבקים ולדמויות שפחות מוכרים בשיח בנושא דמוקרטיה וזכויות אדם, להרחיב את יריעת ההתבוננות שלהם ולספק להם מקורות להשראה.
סזאר צ'אבס הוא אחד ממקורות ההשראה שלנו,

אולי תתעניינו גם ב...

יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה, 18.12.2024 י"ז בכסלו
יום ההוקרה הוא ההזדמנות של כולנו להוקיר את פצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה
יום הניצחון, 9 במאי, י"ח באייר
יום הניצחון הוא יום לציון ניצחון בעלות הברית על גרמניה הנאצית. יום זה מציין את היציאה מאפלה גדולה, והוא יום של הכרת טובה למי שחירפו נפשם וגופם כדי להציל את עמם.
יום ה-DNA הבין-לאומי 25.4, ה' באייר
ב-25 באפריל נחגג מידי שנה יום ה-DNA הבינלאומי. בתאריך זה ארעו שני מאורעות ראויים לציון בחקר ה-DNA:פרסום המאמר של ווטסון וקריק על פענוח מבנה ה-DNA, וההכרזה על...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.