הפעילות הוכנה על ידי המורה הילה טבת, רכזת גאוגרפיה אדם וסביבה בתיכון רבין בכפר-סבא.
כמדי שנה לקראת פתיחת שנת הלימודים אנו מרכזים עבורכם על גבי מפה את האירועים הגיאו-אקטואליים שאירעו במהלך החופש הגדול בארץ ובעולם.
במפה אזכורים רבים לאירועי קיצון ולשינויי אקלים שמתרחשים בעולם בכלל וביבשת אירופה בפרט.
בנוסף עומד רשותכם לוח אירועים סביב *הימים הירוקים הסביבתיים* שמצויינים במהלך השנה.
בלחיצה על כל סמליל יופיעו מידע וקישורים רלבנטיים.
*לצפייה מיטבית דרך מסך המחשב*
העשרה - פותחים שנה עם גאוגרפיה

גאוגרפיה (גאו - אדמה; גרפיה - תיאור) היא מדע רב-תחומי שבו שני תחומים עיקריים: גאוגרפיה אנושית וגאוגרפיה פיזית.
גאוגרפיה אנושית חוקרת את הממדים המרחביים של מדעי הרוח ומדעי החברה בנושאים כגון הגירה, קיימות, תכנון ערים, דמוגרפיה ואדריכלות, כלכלה ותרבות.
גאוגרפיה פיזית כוללת את מדעי כדור הארץ שעניינם חקר תופעות פיזיות בכדור הארץ בנושאים כגון גאולוגיה, מטאורולוגיה והידרולוגיה. הכלי הנפוץ ביותר בגאוגרפיה הוא המפה המשמשת לרישום להצגה ולניתוח של שלל תופעות פיזיות ואנושיות שעל פני כדור הארץ.
תמורות בחקר הגאוגרפיה
היוונים היו הראשונים שהתייחסו לגאוגרפיה כאל מדע ופילוסופיה וחקרו אותה בפועל. גם הרומאים השתמשו בגאוגרפיה ובקרטוגרפיה כאשר חקרו וגילו ארצות חדשות.
במאה ה-16 ובמאה ה-17, המסעות לגילויי הארצות וגילוי העולם החדש החיו את הרצון למפות מדויקות ועודדו את המשך החקר הגאוגרפי כדי לספק יסוד תאורטי מוצלח למסעות. במאה ה-19 הייתה הגאוגרפיה לתחום מחקר עצמאי ולחלק בלתי נפרד מתוכניות הלימודים באוניברסיטאות.
הגאוגרפיה שהייתה תחילה מקצוע תיאורי הפכה במאה ה-20 למקצוע אנליטי העוסק בחקר תהליכים ולא רק בתיאורם. נוסף על כך שמה הגאוגרפיה במרכז את הקשר בין האדם לנוף. בשנים האחרונות עוסקת הגאוגרפיה בעיקר במחקר הסביבה ובתכנון היישוב והארץ.
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
מיפוי הארועים הגאו-אקטואליים בקיץ 2022

יישומון אתרי טבע ונוף
יישומון חווייתי שפותח במיוחד עבורכם המורים לגאוגרפיה העוסק במגוון אתרי טבע ונוף בישראל.
ביישומון: מידע המתאים להקרנה, הצעות למשימות חקר קבוצתיות, קישורים לפעילויות לאתרים ולסרטונים, הכל מונגש בצורה ידידותית ונוחה.