תכנון
תכננו את פעילות "מעבדת בוטים כיתתית". האם היא תבוצע באופן אישי, בזוגות או בקבוצות קטנות?
כמה שיעורים תקצו לכך? (מומלץ - לפחות שני שיעורים)
תכננו את מהלך הפעילות.
הכנה - בניית המעבדה
צרו חדר ושלבו בו את הבוט "בוט מותאם אישית". אפשר גם להוסיף לו כלי עזר שיכולים לעזור בבניית בוטים, כגון הבוט "מחולל פרומפטים".
שיחה על ההקשר
במליאת הכיתה, נהלו שיחה עם התלמידים על האפשרויות המרתקות שבניית בוטים באופן עצמאי יכולה לאפשר. אפשר לעשות סיעור מוחות מהיר - אם הייתם יכולים לפתח בוט למען חבריכם בכיתה, במה הוא יעסוק? על איזה צורך הוא יענה?
דברו על האתגרים הכרוכים בבניית בוטים טובים. לא מכירים אותם? שאלו את מחולל הטקסט האהוב עליכם והוא ישמח להציף אתגרים רבים. חלקם בוודאי רלוונטיים לבניית בוטים ע"י תלמידים.
ספרו לתלמידים על הפרויקט המלהיב שלפניהם - בניית בוטים מותאמים אישית.
הדגמה
הדגימו את אופן הבנייה או התאמה של בוט. הציגו על מסך הכיתה את החדר שבניתם, והראו להם כיצד אפשר לבנות בוט ע"י התאמת המאפיינים, הפרומפט והידע של הבוט. אם העליתם לחדר כלי עזר, כגון "בוט בניית פרומפטים", הדגימו גם אותו.
לב הפעילות - בניית הבוט
כעת שילחו לתלמידים קישור לכניסה לחדר המעבדה שיצרתם. הדגימו להם כיצד נכנסים. הראו להם את כפתור בחירת השפה מתחת לכפתור השם והמליצו להם לבחור בשפה המועדפת עליהם לפני שהם לוחצים על כפתור "הצטרף".
התלמידים יעבדו על בניית הבוטים שלהם.
עברו בין התלמידים, ראו מה הם עושים וסייעו במידת הצורך.
הציעו להם לעבוד במחזורי פיתוח קצרים - לבנות בוט, לנסות אותו, לזהות מה דורש שיפור, לשנות אותו (כפתור סגול "שנה הזמנה" למעלה) ולהריץ שוב, וכך באופן מחזורי.
שיחת משוב
נהלו במליאת הכיתה שיחה על תהליך בניית הבוטים. מה התלמידים למדו בהתהליך זה? מה היה מורכב וקשה? מה היה מהנה? בקשו מהם לשתף בטיפים על הדברים שהפכו את הבוטים שלהם למוצלחים במיוחד.