דלג אל

מרעיון לסרטון: יצירת סרטון בבינה מלאכותית לייצוג רעיון מדעי

למאגר הפרקטיקות
  מומחיות בתחום התוכן ובהוראתו     הבניית ידע, פיתוח מיומנויות

צורך

שילוב של כלי בינה מלאכותית במשימות למידה או הערכה לשם פיתוח תוצר יצירתי.
שילוב כזה תורם לפיתוח מיומנויות של חשיבה יצירתית וחשיבה ביקורתית אצל הלומדים.
התלמידים יתנסו בכתיבת תסריט, המבוסס על ידע ורעיונות מדעיים, ועל בסיס זה ייצרו סרטונים או אנימציות באמצעות בינה מלאכותית, המייצגים את הידע שרכשו בנושאים מגוונים. עם קבלת התוצר של הבינה התלמידים יפעילו חשיבה ביקורתית לבחינת רמת ההתאמה והדיוק של התוצר שהתקבל ביחס לידע המדעי.
*אפשר לשלב פרקטיקה זו במשימות שונות ובנושאים מגוונים.

אבן דרך: הקשר לארץ ולמדינה

מתודה: ניתוח תוכן חזותי, ניסוח פרומפט, רלוונטיות לעולם התלמיד

כותב הפרקטיקה: ד״ר רותם ויצמן, מדריך במוט״ל, מזכירות פדגוגית

חזרה לראש הדף

הצעות למהלך

הצעות למהלך
  1. השלב הראשון - התלמידים חוקרים את הנושא הנלמד בהתאם להנחיות במשימה.
  2. השלב השני - התלמידים כותבים תסריט ליצירת סרט שיביא לידי ביטוי את הידע והרעיונות המדעיים בנושא הנלמד במשימה באופן יצירתי אך מדויק מבחינה מדעית. את התסריט אפשר לכתוב באופן עצמאי או להיעזר במודל שפה של בינה מלאכותית כמו ChatGPT ,Gemini ,Claude כדי לקבל את התסריט בצורה מדויקת.
  3. השלב השלישי - לאחר קבלת התסריט, התלמידים יעריכו את הצעת התסריט ויבחנו אם הוא נותן מענה טוב, מתאים ומדויק למטרות שהגדירו או לתוצר המצופה. אם כן, שימשיכו לשלב הבא, אם לא אז יעדכנו את התסריט או ישנו בהתאם לרצונם.
  4. השלב הרביעי - התלמידים בוחרים כלי ליצירת הסרטון, לדוגמה: Canva. יש להירשם לכלי בעזרת המייל הארגוני, אפשר לעשות זאת באמצעות כניסה דרך Google.
  5. השלב החמישי - התלמידים כותבים פרומפט ליצירת הסרטון. הפרומפט יכלול את התסריט שהם כתבו. לדוגמה: "צור לי סרטון בסגנון X, בנושא X לפי התסריט הבא....".
    כדאי ורצוי שהפרומפט יהיה מפורט ויכלול פרטים רבים ככל האפשר, הרלוונטיים לייצוג הנושא בסרטון ולמבנה ולאיכות הסרטון.
    התלמידים מדביקים את הפרומפט במקום המתאים בכלי לשם יצירת הסרטון. הסרטונים המתקבלים בכלים אלו יהיו בדרך כלל באורך של כמה שניות עד דקה.
  6. השלב השישי - התלמידים יבקרו את התוצר שהתקבל (הסרטון) ויבחנו אם הוא נותן מענה טוב, מתאים ומדויק למטרות שהגדירו או לתוצר המצופה. אם לא, יחזרו וידייקו את הפרומפט עד לקבלת התוצר המיטבי.
חזרה לראש הדף

עוד רעיון

עוד רעיון

אפשר להוסיף פסקול (דיבור, דיבוב או מוזיקת רקע) או כתוביות שיעזרו לייצג את הידע והעקרונות המדעיים.

חזרה לראש הדף

שימוש אחראי

שימוש אחראי
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

עוזר אישי לתכנון הוראה מכוונת למידה עצמאית
כמורות ומורים אנו נדרשים לתמוך בתלמידים בפיתוח מיומנויות למידה עצמאית. צורך זה מתחדד במצבי חירום, בהם יש מעבר ללמידה מרחוק, והוא אף נעשה מאתגר יותר במצבים אל...
בניית מערך שיעור
בניית מערכים בחינוך גופני, בעזרת בינה מלאכותית מאפשרת התאמה אישית של ההוראה לכל תלמיד או קבוצה, תוך כדי התחשבות ביכולות הפיזיות, בצרכים ובהעדפות האישיות
חקר יצירה באמנות ישראלית דרך בינה מלאכותית
הפרקטיקה נועדה לאפשר לתלמידים לבחון לעומק את מושגי התקווה והצמיחה באמצעות חקר מונחה בינה מלאכותית.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.