מדריך תזונתי לארוחת בוקר במוסדות חינוך שלומדים בהם ילדים עם אלרגייה למזון
למאגר חומרי ההוראהמאפיינים
- הגן העתידי:
- ידע בין תחומי, מיומנויות קוגנטיביות, מיומנויות תוך אישיות, מיומנויות אישיות, קהילתיות, יזמות ויצרנות, ידע מתחומי הליבה
- סביבות למידה:
- כל הגן
- מעגל השנה:
- כל השנה
- חינוך גופני: חינוך לבריאות
תחומי דעת ונושאים מרכזיים:
על המדריך
אנו שמחים להגיש לכם מדריך תזונתי לארוחות בוקר במוסדות חינוך שלומדים בהם ילדים עם אלרגייה למזון.
המדריך פורסם בפורטלים (פורטל מוסדות חינוך, פורטל עובדי הוראה ופורטל הורים).
אחד האתגרים המעסיקים את צוותי החינוך ואת ההורים הוא כיצד ליצור תפריט בריא מזין ומגוון נטול אלרגן שיענה על הצרכים התזונתיים של כלל התלמידים ושל ילדי הגן בפרט.
במדריך שלפניכם אפשר למצוא המלצות לארוחות בוקר לפי סוגי אלרגייה (חלב, ביצים, דגים ושומשום).
במצבים של אלרגיות לאגוזים או לבוטנים – אין צורך בתפריט מיוחד, פרט להימנעות מהגשת ממרחים המכילים אגוזים או בוטנים.
המדריך כולל המלצות מותאמות לגן הילדים ולבית הספר:
- בגן הילדים – תמצאו המלצות על ההרכב, התדירות וגודל המנה לארוחת עשר בגן הילדים שבו לומדים ילדים עם אלרגייה למזון.
- בבית ספר – תמצאו המלצות מה להביא לבית הספר שבו לומדים ילדים עם אלרגייה למזון.
חשוב להדגיש כי המדריך אינו מחליף התייעצות פרטנית עם תזונאית.
כתבו (לפי סדר א"ב):
- עינת אופיר – תזונאית מחוזית לשכת בריאות תל אביב, משרד הבריאות
- עינת בדיחי – תזונאית ארצית תזונה ומזון בצהרונים (יוח"א , מילת וניצנים) משרד החינוך
- שני ברזילאי – תזונאית מחוזית, לשכת בריאות מחוז הצפון, משרד הבריאות
- רונית וייסברג – תזונאית מדריכה מרכזת ארצית בריאות, המִנהל הפדגוגי משרד החינוך
- ד"ר חגית כהן – תזונאית מייעצת בגני ילדים בראשל"צ וברחובות ותזונאית תוכנית "בתיאבון" בתל אביב-יפו
- עינת לב ארי – תזונאית אזורית, מחוז הצפון משרד הבריאות