חפש ב:

מדריך תזונתי לארוחת בוקר במוסדות חינוך שלומדים בהם ילדים עם אלרגייה למזון

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

הגן העתידי:
ידע בין תחומי, מיומנויות קוגנטיביות, מיומנויות תוך אישיות, מיומנויות אישיות, קהילתיות, יזמות ויצרנות, ידע מתחומי הליבה
סביבות למידה:
כל הגן
מעגל השנה:
כל השנה

תחומי דעת ונושאים מרכזיים:

  1. חינוך גופני: חינוך לבריאות

על המדריך

מדריך תזונתי לארוחות בוקר במוסדות חינוך שלומדים בהם ילדים עם אלרגייה למזון

אנו שמחים להגיש לכם מדריך תזונתי לארוחות בוקר במוסדות חינוך שלומדים בהם ילדים עם אלרגייה למזון.
המדריך פורסם בפורטלים (פורטל מוסדות חינוך, פורטל עובדי הוראה ופורטל הורים).
אחד האתגרים המעסיקים את צוותי החינוך ואת ההורים הוא כיצד ליצור תפריט בריא מזין ומגוון נטול אלרגן שיענה על הצרכים התזונתיים של כלל התלמידים ושל ילדי הגן בפרט.
במדריך שלפניכם אפשר למצוא המלצות לארוחות בוקר לפי סוגי אלרגייה (חלב, ביצים, דגים ושומשום).
במצבים של אלרגיות לאגוזים או לבוטנים – אין צורך בתפריט מיוחד, פרט להימנעות מהגשת ממרחים המכילים אגוזים או בוטנים.
גן הילדים – במדריך שלפניכם הגננות וצוות הגן יוכלו למצוא מה ההרכב, התדירות וגודל המנה לארוחת עשר בגן הילדים שבו לומדים ילדים עם אלרגייה למזון.
בית ספר – במדריך שלפניכם אפשר למצוא מה להביא לבית הספר שבו לומדים ילדים עם אלרגייה למזון.
חשוב להדגיש כי המדריך אינו מחליף התייעצות פרטנית עם תזונאית.
כתבו (לפי סדר א"ב):
עינת אופיר – תזונאית מחוזית לשכת בריאות תל אביב, משרד הבריאות
עינת בדיחי – תזונאית ארצית תזונה ומזון בצהרונים (יוח"א , מילת וניצנים) משרד החינוך
שני ברזילאי – תזונאית מחוזית, לשכת בריאות מחוז הצפון, משרד הבריאות
רונית וייסברג – תזונאית מדריכה מרכזת ארצית בריאות, המִנהל הפדגוגי משרד החינוך
ד"ר חגית כהן – תזונאית מייעצת בגני ילדים בראשל"צ וברחובות ותזונאית תוכנית "בתיאבון" בתל אביב-יפו
עינת לב ארי – תזונאית אזורית, מחוז הצפון משרד הבריאות

תוכן עניינים

על המדריך – עמוד 2
רקע לכתיבת המדריך – עמוד 3
מטרות המדריך – עמוד 3
תפריטים לארוחת בוקר במוסדות חינוך מותאמים למצבי אלרגייה שונים – עמוד 4
טבלה 1.2 ארוחת עשר: ההרכב, התדירות וגודל המנה – עמוד 5
המלצות למאכלים שאפשר לשלוח לגן ולבית הספר לפי סוגי אלרגייה – עמוד 6
2.2 ארוחת עשר ללא מוצרי חלב: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 7
3.2 ארוחת עשר ללא ביצים: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 8
4.2 ארוחת עשר ללא דגים: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 9
5.2 ארוחת עשר ללא מוצרי שומשום: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 10
6.2 ארוחת עשר ללא ביצים וללא מוצרי שומשום: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 11
7.2 ארוחת עשר ללא מוצרי חלב וללא ביצים: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 12
8.2 ארוחת עשר ללא מוצרי חלב וללא מוצרי שומשום: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 13
9.2 ארוחת עשר ללא ביצים, ללא מוצרי חלב וללא מוצרי שומשום במקרים של אלרגיות מורכבות: הרכב, תדירות וגודל מנה – עמוד 14
מתכונים מזינים וקלים להכנה במסגרות החינוכיות – עמוד 15
ממרחי קטניות – עמוד 15
חלה על בסיס קמח מלא וקמח לבן – עמוד 16
גלילות גבינה ומלפפונים – עמוד 17
ביצים ממולאות – עמוד 18
לביבות ירק בצבעים – עמוד 19
גביניות – עמוד 20

אולי תתעניינו גם ב...

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.