באפריל 2018 הכריזה האסיפה הכללית של האו"ם שה-3 ביוני הוא יום האופניים הבין-לאומי. ההחלטה להקדיש לאופניים יום מיוחד הגיעה כדי להכיר בהם כאמצעי תחבורה בר קיימא, פשוט, בר השגה, אמין, נקי ומתאים לסביבה, בעל ייחודיות, אריכות חיים וגמישות.
יוני
חזרה לתאריכים ירוקים3.6 – יום האופניים הבין-לאומי
5.6 – יום איכות הסביבה העולמי
יום איכות הסביבה העולמי הוכרז על ידי האו"ם ב-1974 והוא אחד המועדים הבין-לאומיים הראשונים בנושא שמירת טבע וקיימות. יום זה נועד להגביר את המודעות לנושאים סביבתיים מכל הסוגים כגון זיהום האוויר והאוקיינוסים, שינוי אקלים והיכחדות מיני בעלי חיים וצמחים. במהלך היום נערכת ישיבה מיוחדת בכנסת ומתקיימים כינוסים בין-לאומיים ומקומיים, מבצעי מִחזור וניקיון ופעילויות בחיק הטבע.
הדיון ביום זה מתמקד במבחר נושאים סביבתיים כגון התחממות כדור הארץ, זיהום, אובדן מזון, ניצול משאבים, פגיעה בשטחים הפתוחים ובמגוון המינים ופעילות האדם ומקומו במערכת הטבעית.
חומרי הוראה
- פעילויות ליום איכות הסביבה - אתר מינהל חברה ונוער
- פעילות מתוקשבת ליום איכות הסביבה - אתר בין הצלצולים
נושאים נלמדים בתחומי הדעת
8.6 – יום האוקיינוסים הבין-לאומי
יום האוקיינוסים המצוין בארץ ובעולם החל ב-8 ביוני, הוא מועד בין-לאומי להעלאת המודעות לשמירה על בית הגידול הזה ולרווחת היצורים החיים בו, מקצתם בסכנת הכחדה. האוקיינוסים אשר סביבם מצויים חופים ובהם מתפתחת תיירות נופש ודייג, מקבעים כ- 25% של פחמן דו חמצני אטמוספרי ו-90% מהחום העודף של כדור הארץ באמצעות תהליכים טבעיים כמו פוטוסינתזה וספיגה. לתהליכים אלה הנגרמים מעלייה בריכוז גזי החממה באטמוספרה בעקבות פעילות האדם, השפעה על הטמפרטורה של האוקיינוסים ועל הכימיה שלהם. התחממות כדור הארץ גרמה לעליה בטמפרטורת מי האוקיינוסים ולהחמצתם. אוקיינוס בריא הוא תנאי הכרחי לקיום שלנו. פרטים נוספים יום האוקיינוסים 2022 - החצי הכחול
חומרי הוראה
אתרים חיצוניים
15.6 – יום הרוח העולמי
יום הרוח העולמי הוא אירוע עולמי המתרחש מדי שנה ב-15 ביוני. הוא מאורגן על ידי EWEA (אגודת אנרגיית הרוח האירופית) ו-GWEC (מועצת אנרגיית הרוח העולמית). זהו יום שבו אנרגיית הרוח נחגגת, מידע מועבר למעוניינים ומבוגרים וילדים לומדים על אנרגיית הרוח, על כוחה ועל האפשרויות שהיא נושאת כדי לשנות את העולם.
17.6 – יום המאבק במִדבור
היום העולמי למאבק במדבור ובבצורת נועד לקדם את המודעות הציבורית למאמצים הבין-לאומיים למאבק במדבור שמקורו במעשה האדם. תהליך המדבור פוגע כיום ברבע משטח הקרקע של כדור הארץ והגורמים לו רבים ומורכבים, וחלקם קשורים באופן ישיר לפעילות האדם.
חומרי הוראה
- גאוגרפיה - אדם וסביבה, חטיבה עליונה: הקלטה בנושא איכות סביבה במזרח התיכון, מדבור והמלחת קרקעות (עברית)
- גיאוגרפיה אדם וסביבה, חטיבה עליונה: הקלטה בנושא איכות סביבה במזרח התיכון, מדבור והמלחת קרקעות (ערבית)
- מאמר 'צריך לדבר על המדבור' - אתר זווית
- המדבור – בעיה מקומית וסיכונים עולמיים, אקולוגיה וסביבה