דלג אל

יום הצדק החברתי הבין-לאומי, 20.2, כ"ט בשבט

יום הצדק החברתי הבין לאומי, 20.2

המונח 'צדק חברתי' נטבע באמצע המאה ה-19 ומשמעו חלוקה צודקת של משאבים חברתיים וכלכליים על ידי מוסדות השלטון לאזרחים. הרעיון הוא שיתרונות חברתיים כגון תעסוקה, שירותי חינוך, טיפול רפואי, דיור, קניין ומנגד חובות כגון שירות צבאי, מיסים וכיו"ב הם תוצר של שיתוף פעולה בין אנשים ועליהם להיות מחולקים מתוך עקרונות צדק כוללים.

פילוסופים רבים עסקו בנושא זה בהרחבה. בבסיס רעיון הצדק החברתי אצל כולם עומד אידיאל של שוויון בין בני אדם ושל חברה המאפשרת קיום הוגן ליחידים ולקבוצות מיעוט ומקבלת את השונה כמות שהוא. ההכרזה על יום הצדק החברתי הבין-לאומי החל ב-20.2 מתמקדת בהבטחת הכנסה הוגנת לכל העובדים, בהגנה סוציאלית, בדיאלוג חברתי, בעקרונות יסוד ובזכויות בעבודה.

חזרה לראש הדף

"מצא מין את שוויונו" – מרכז למידה (כיתות ז-יב)

"מצא מין את שוויונו" – מרכז למידה (כיתות ז-יב)

נושא המגדר בחינוך עומד במרכז סדר היום של משרד החינוך המפתח באמצעות היחידה לשוויון בין המינים, מגוון תוכניות לימוד והתערבות בתחום המיועדות לבתי ספר, למורים ולמורות ולציבור הרחב ופועל הלכה למעשה ברוח זו.

את עבודת ההגשה "מצא מין את שוויונו" הכינו שתי סטודנטיות להוראה מסמינר הקיבוצים רוני מנט ואילה וויינטרוב. השתיים בחרו לייחד את עבודתן לבניית מרכז למידה עשיר ומגוון לפעילות בכיתה או בבית הספר בנושא המגדר על היבטיו השונים: מגדר בהיסטוריה, אגדות ילדים, שירים, סיפורים, אמצעי התקשורת והחברה בכלל.

חזרה לראש הדף

התוכנית "אור ממזרח נשים פורצות דרך מארצות האסלאם" (כיתות ה-יב)

התוכנית "אור ממזרח נשים פורצות דרך מארצות האסלאם" (כיתות ה-יב)

התוכנית מעלה לסדר היום החינוכי נשים על הרצף ההיסטורי בקהילות היהודיות בארצות האסלאם ומנפצת סטראוטיפים מגדריים ועדתיים. כל יחידה בתוכנית מתייחסת לאישה פורצת דרך אחרת,

חזרה לראש הדף

הוראה רגישה מגדר

הוראה רגישה מגדר

"אני רוצה לחיות בעולם שבו גברים ונשים אינם מוגבלים על-ידי תפקידי מגדר" (צ'יממנדה נגוזי אדיצ'ה).

יחידות הוראה מקוונות, פרקטיקות להוראה איכותית, מחוונים להתבוננות מגדרית, עקרונות בהטמעת חשיבה מגדרית בגן ובבית הספר

חזרה לראש הדף

"ואלס להגנת הצומח" - הסיפור מאחורי השיר

"ואלס להגנת הצומח" - הסיפור מאחורי השיר

נעמי שמר לא הייתה חברה ב"חברה להגנת הטבע" ואת השיר שמחזיר אותנו לילדות ולימי התום, היא לא כתבה על פרחים מוגנים

ה"ואלס להגנת הצומח" שכתבה נעמי שמר ושלמדנו בילדות בהקשר של אהבת הטבע ושמירה על הפרחים המוגנים, השיר שנחשב לאחד השירים הירוקים האהובים בישראל הוא בעצם שיר נגד תופעת ההטרדות המיניות של נשים, נערות וחיילות בארץ בשנות הששים.

הדוברת בשיר היא לא פרח מוגן אלא אישה שמספרת: "רַק עָלַי אֵין הַחֹק מַשְׁגִּיחַ", "רַק עָלַי אִישׁ אֵינוֹ שׁוֹמֵר" ו"לוֹ הָיוּ לִי עָלֵי-גָּבִיעַ" (עלים חיצוניים שמגנים על חלקי הפרח הפנימיים) "אָז, הָיָה מַצָּבִי אַחֵר!". היא זועקת: "הִסְתַּכְּלוּ מַה שֶּׁקּוֹרֶה לִי בַּדֶּרֶך: כָּל אֶחָד עוֹבֵר-חוֹטֵף-קוֹטֵף-קוֹלֵעַ לוֹ זֵר – לוֹ הָיִיתִי חַיָּה אוֹ פֶּרַח אָז הָיָה מַצָּבִי אַחֵר!"

אולי תתעניינו גם ב...

כ"ט בנובמבר
כ"ט בנובמבר הוא הכינוי לתאריך 29 בנובמבר 1947 (י"ז בכסלו תש"ח), היום בו החליטה עצרת האומות המאוחדות (האו"ם) בפארק פלאשינג מדוז בניו-יורק על סיום המנדט הבריטי...
יום הסובלנות, 16.11
"עלינו להיות השינוי שאנו רוצים לראות בעולם", מהאטמה גנדי
חורף
עונת החורף היא אחת מארבע עונות השנה. זו העונה המתאפיינת בימים הקצרים ביותר (עם הסתיו) ובטמפרטורות הנמוכות ביותר.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.