דלג אל

עיצוב סביבות למידה

למאגר הפרקטיקות
  ניהול ההוראה והחינוך     תכנון ההוראה

מטרה

יצירת סביבות למידה מותאמות לקידום אקלים מיטבי ולמידה פעילה במרחבים שונים.

הצעות למהלך

הצעות למהלך

סביבות למידה אפשריות

עיצוב מרחב הלמידה הכיתתי
נתכנן את אופן הישיבה בכיתה בהתאמה לצורך הלימודי הספציפי ובאופן שבו תהיה תנועה מתמדת של הלמידה:

  • ישיבה במעגל לצורך שיח או פעילות סדנאית;
  • ישיבה בקבוצות לעבודה שיתופית הכוללת תפקיד לכל תלמיד/ה;
  • ישיבה על פופים לאזור קריאה אישית, עבודה אישית ועוד.
  • ראו גם: אופן ארגון הלומדים בכיתה

קירות הכיתה
נשתמש בקירות כדי לתמוך בפעילות הלימודית, למשל על ידי ציור גרפיטי (באזור מוסכם), תליית פוסטר, תליית תיקיית כרטיסיות לעבודה עצמית, תערוכה מתחלפת של ציורי תלמידים

להמשך קריאה 

עוד רעיון - מחוץ לכיתה

עוד רעיון - מחוץ לכיתה

נחבור למורים ולתלמידים נוספים בשכבה או בבית הספר לחשיבה ולעיצוב מחודש של מרחבים שכבתיים או בית ספריים מעבר לגבולות הכיתה (ספרייה, מסדרונות, חצר, קפטריה, מגרש ספורט), באמצעות תהליכים ראשוניים בכל כיתה בנפרד ולאחר מכן בחירת נציגים מהכיתות השונות שיתכנסו להחלטה משותפת.
כמו כן ניזום שיתופי פעולה עם גופים בקהילה (מקומות עבודה, גופי מחקר, חממות ירק, מתנ"ס, מרחבי עבודה שיתופיים בסגנון WeWork ועוד), ונאפשר מדי פעם למידה מחוץ לשטח בית הספר – בכפוף לנוהלי הבטיחות המתאימים.

ראו גם: למידה באמצעות ברקודים בת"א

אפשר גם - שיתוף הורים

אפשר גם - שיתוף הורים

נארגן יום עבודה משותף בו יעבדו יחד הורים ותלמידים לשיפור פני המרחב הלימודי הכיתתי או הבית-ספרי.
בשלב הראשון נשתף את ועד ההורים הכיתתי במהלך, ובהתאם לצורך גם ועדי הורים של כיתות או שכבות נוספות, כדי לגייס את כלל ההורים או נציגות שלהם לסייע בביצוע היוזמות שעליהן הסכימו התלמידים.

טיפים

טיפים

חשוב לוודא מהם התקציב והמשאבים העומדים לרשותנו לפני תחילת המהלך.
כדאי ליצור גירויי למידה לסוגיות חברתיות ואקטואליות באמצעות חידות, שאלות מעניינות שעלו בכיתה, כתבות או ציטוט שבועי ולהנכיח אותן במרחב הלימודי.
מומלץ לתת ביטוי על קירות הכיתה לתוצרים אישיים של התלמידות והתלמידים, כהכרה והוקרה לעבודתם ולחיזוק תחושת השייכות למרחב.
אפשר להראות לתלמידים תמונות של מרחבי למידה כיתתיים מעוררי השראה מהעולם, שניתן ליישם ללא השקעה כספית, או להנחות אותם לחפש בעצמם דוגמאות למרחבי למידה כאלה ברשת.

אחלה שיעור
אם גם לכם יש הצעה לפרקטיקה מקורית שמציתה את הדמיון, מעשירה את הלמידה בכיתה ומקדמת הוראה איכותית
שלחו אלינו אותה!

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

הצגת הידע, המיומנויות והערכים שיילמדו
שיח גלוי בנוגע לשאלה 'לשם מה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים' עוזר לתלמידים להתחבר לתמונה הגדולה של מטרות החינוך ולהבין מה נדרש מהם – מהי "דמות הבוגר/ת" של מע...
זיהוי ונטרול הטיות ושיקולים זרים בתהליכי קבלת החלטות
איך נקבל החלטות באופן מושכל וביקורתי? אילו מיומנויות כדאי לרכוש כדי להתרגל לחשיבה מודעת שמנטרלת דעות קדומות, נמנעת משיקולים זרים ומזהה תפיסות מוטות של בעלי ע...
הבניית ידע בסביבה דיגיטלית
בשיטת למידה מבוססת פתרון בעיה בסביבה דיגיטלית, מוצגת לתלמידים בעיה אותנטית ורלוונטית לעולמם, בלא רמזים ובלא הכוונה לפתרון. הידע נבנה תוך התנסות בפתרון הבעיה,...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.