כאשר מבקשים למסד ערוצי תקשורת מקוונים עם ההורים חשוב להגדיר מראש את המטרות, הכלים, הזמנים ואופן ההתקשרות הרצוי. אנחנו מציעים שלושה אופני תקשורת מקוונים: דיוור, מפגש אישי הורה-מורה-תלמיד/ה ואספת הורים.
- ערוצי דיוור
בערוצים אלה ניתן למסור מידע כללי באופן חד-כיווני מהמורה להורים. דיוור מקוון מאפשר לכל ההורים להיות מעודכנים ללא אפשרות לדיון קבוצתי. יצירת קבוצת דיוור חדשה מתאפשרת במספר כלים אותם יכול/ה המורה לבחור ולנהל. בניית קבוצת דיוור היא פעולה קצרה וחד-פעמית. ניתן לשלוח הודעות רבות לקבוצת הדיוור לאורך השנה וכן לצרף מסמכים וקישורים.
הצעות והנחיה לכלי דיוור נפוצים:
- השתמשו בתוכנות הניהול שבית הספר רכש והטמיע (ראו כאן את מבחר התוכנות המאושרות).
- פתחו קבוצת דיוור במייל עם עותק מוסתר. צרפו לקבוצת הדיוור את כל המשתתפים. הם לא יוכלו לראות את הנמענים האחרים.
- צרו רשימת תפוצה בווטסאפ. שימו לב: יש הבדל בין יצירת קבוצה ליצירת רשימת תפוצה. ברשימת תפוצה יוצר/ת הקבוצה בלבד כותב/ת הודעות.
- צרו ניוזלטר תקופתי ושלחו לקבוצת הדיוור קישור אליו: ניוזלטר חזותי או אינטראקטיבי עשוי לגייס את ההורים להשתתף ולתמוך. כלים ודוגמאות ליצירת ניוזלטר:
- מפגש הורה-מורה-תלמיד/ה
מפגש מקוון בווידאו בין מורה לתלמיד/ה ולהורים יכול להוות פתרון למקרים שבהם לא מתאפשרת פגישה פנים אל פנים. מפגש מסוג זה יתקיים באווירה ביתית ונינוחה ויחסוך זמן לכל המשתתפים.
ניתן לקיים את המפגש במגוון סביבות דיגיטליות ייעודיות כגון: zoom, Google Meet, Meet Now webex, skype , "משוב".
- אספת הורים מקוונת
אפשר לקיים אספת הורים מקוונת במגוון יישומים סינכרוניים כגון: zoom, Google Meet, Meet Now webex, skype , "משוב". מומלץ לפעול על פי השלבים הבאים:
א. הכנה
צרו שאלון באמצעות כלי סקר כגון Google Form או Mentimeter, או פתחו לוח שיתופי, כדי לאפשר להורים המשתתפים לחלוק מידע ולהתחבר לנושא המפגש. שימו לב שבשאלון ההורים יראו רק את מה שהם כתבו, ובלוח השיתופי יראו גם את מה שכתבו כלל ההורים.
ב. באמצעות השאלון תוכלו לחוש את הלך הרוח של ההורים בנוגע לנושא מסוים או לתת להם נקודות למחשבה לפני המפגש.
- ראו: הנחיות לבניית שאלון בטופס גוגל
ג. פתיחה
פתחו את אספת ההורים בהצגת הנושא, הרעיון או הבעיה שעל הפרק באמצעות שיתוף הסקר שיצרתם, באמצעות שאילת שאלה המעוררת מעורבות, או באמצעות סרטון מעורר השראה, תמונה מסקרנת וכד'.
ד. דיון
במהלך האספה קדמו דיון באמצעות הצגת תוצאות הסקר ושימוש בלוח שיתופי כגון פאדלט או Google Form. שתפו את הלוח להורים דרך תיבת הצ'אט ובקשו מהם להוסיף את הרעיונות שלהם ללוח.
ה. חלוקת משימות
במידה שתרצו ליצור ועדות שנתיות או חלוקת עבודה למשימה משותפת כמו מסיבת סוף שנה, ארגון שנת מצווה וכד', השתמשו במצגת שיתופית ב-Google Slides ובקשו מההורים להירשם לצוותים במהלך המפגש.
ו. סיכום
סכמו את האספה במענה על שאלות שעלו והצעות להמשך שיתוף פעולה בערוצים נוספים או בהובלת יוזמות שעלו בדיון.
- מידע נוסף על נושאים לאספת הורים מקוונת ניתן לראות בפרקטיקה: אספת הורים כללית
- ראו גם את הפרקטיקה: יצירת קשר חיובי מורים-הורים